Hlavní obsah

Beyoncé si zahraje ve filmu legendární Ettu James

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Beyoncé má opět namířeno do filmu. Tentokrát má ztělesnit soul-jazzovou legendu 50. a 60. let Ettu James, kterou hudební publicisté řadí k nejvýznamnějším postavám v historii světové populární hudby.

Článek

Beyoncé chce film také produkovat a rozhodla se nazpívat čtyři skladby pro soundtrack. Zakladatele labelu Chess Leonarda Chesse, na jehož nahrávkách se Etta James nejvíce proslavila, má hrát Adrien Brody, nositel Oscara za výkon v dramatu Pianista.

Zpěvačka Beyoncé není u filmu nováčkem. Má za sebou úspěšné role v komedii Austin Powers in Goldmember nebo v muzikálu Dreamgirls. Za druhou z nich byla nominována na Zlatý glóbus.

O půl století starší Etta James (vlastním jménem Jamesetta Hawkins) je žijící legendou soulu a blues. Narodila v Los Angeles v roce 1938. V dětství zpívala v kostele gospel a v 50. letech si založila první dívčí doo-wopovou skupinu. Začala vystupovat s triem Johnnyho Otise a byla na turné i se samotným praotcem rock´n´rollu Little Richardem.

V šedesátých letech prožila největší úspěchy u firmy Chess. Její hity At Last, Tell Mama, Trust In Me, Fool That I Am či My Dearest Darling se hrají dodnes a často jsou využívány v televizních reklamách. Od roku 1993 je Etta James členkou americké rock´n´rollové síně slávy, získala tři ceny Grammy a svým zpěvem ovlivnila několik generací hudebníků, mimo jiné i hvězdy jako Dianu Ross či Janis Joplin. Poslední desku nazvanou All the Way vydala v roce 2006 a letos oslavila sedmdesáté narozeniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám