Hlavní obsah

Akon přiveze sladké R&B s vlivy hip-hopu i reggae

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senegalsko-americký zpěvák Akon vystoupí 21. února v Aréně HC Sparta Praha (bývalá T-Mobile Aréna). Interpret hitů jako Don't Matter či Sorry, Blame It On Me předvede průřez celou svou kariérou.

Článek

Akon produkuje popovější, sladkou směs soulu, hip-hopu i reggae. Spolupracoval třeba s 50 Centem, Wyclefem Jeanem z Fugees, Gwen Stefani či mladou hvězdičkou Rihannou.

Jako syn jazzového zpěváka Mora Thiama má dobře zmapované všechny styly černé muziky a dokáže je využít při tvorbě svých chytlavých moderních hitů. Jeho debutu Trouble se prodalo přes 3 milióny kusů a špatně si nevedlo ani následující album Konvicted.

Mezi Akonovy nejslavnější písničky, které můžete občas vidět na MTV a podobných hudebních kanálech, patří Smack That, kterou nahrál s Eminemem, Don't Matter či romantická balada Sorry, Blame It On Me. Více k africkým kořenům se Akon vydal ve skladbě Mama Africa, připomínající reggae kapely z osmdesátých let.

Na pražském koncertě Akona doprovodí brněnský DJ Maztah a R princezna Misha. Vstupenky v sítích Tickepro a Ticketportal od 690 kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám