Hlavní obsah

Daschová oslnila půvabem, zpěvem méně

Právo, vla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národní divadlo pokračuje v úctyhodné tradici posledních let a výročí W. A. Mozarta uctilo slavnostním koncertem ve Stavovském divadle. Koncert na jevišti divadla – ve Svobodově scéně z Dona Giovanniho – spojil dva mladé nadějné umělce: českého dirigenta Tomáše Netopila a německou sopranistku Annette Daschovou.

Foto: Právo

Annette Daschová

Článek

Večer měl rozdílné poloviny. První byla téměř recitálem jednatřicetileté pěvkyně, ve druhé zazněla Mozartova Symfonie č. 41 C dur Jupiterská.

Mozartovým dílům se dostalo rozdílné interpretace. Zatímco Daschová, nesporně velký talent navíc s velice přitažlivou postavou i odvážným kostýmem, podala velice slušný výkon, přesto neoslnila, orchestru ND i pod citlivým Netopilovým vedením jakoby něco chybělo k výkonům z Fioreho éry. Daschové také nepomohl výběr koncertních árií, které nepatří do jejího stálého repertoáru (Bella mia fiamma aj.), zpívala z not a občas docházelo i k menším intonačním nepřesnostem.

A protože ani poslední Mozartova symfonie se nedočkala nadstandardního provedení, musíme konstatovat, že slavnostní večer uspokojil jen částečně. Daschovou bychom určitě raději uvítali na jevišti v některé z jejích divadelních rolí, což je její nejsilnější stránka –dokázala to i jediným přídavkem: árii Zuzanky z Mozartovy Figarovy svatby, která byla vrcholem celého programu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám