Hlavní obsah

Deska měsíce: Michele jde ve stopách Lauryn Hill i Amy Winehouse

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"Jsem v hudebním světě nová, ale připravovala jsem se na tuto chvíli dlouho," říká nastupující americká hvězda Chrisette Michele. Na její desce I Am je to rozhodně znát. Tak vyspělý projev, dokonalost produkce a originalita v mísení různých vlivů od jazzu po nejmodernější soul/hip/hop se vidí u málokterého debutu.

Článek

Michele má v sobě něco z Lauryn Hill, něco z Amy Winehouse a možná i špetku Norah Jones. Její tiché, pokorné skladby v sobě skrývají obrovskou energii, ale zpěvačka působí uvolněně, jakoby si jen tak pro radost broukala někde v koupelně.

Úspěch nezaručuje jen jemný sexy hlásek, je to také vyváženost pěveckého projevu a samozřejmě dokonalý zvuk skladeb, které nejsou přeplácané různými samply. Vše je dokonale funkční.

Některé písně jsou téměř akustické a připomínají dřevní jazz, jiné zase soul 60. let a některé to vše velmi poučeně míchají s hip-hopem ve stylu Lauryn Hill a Mary J. Blige. Tahle deska nemůže nudit ani po dvacátém poslechu. Michele dokáže být romantická, dětská, smyslná i malinko drsnější, neustále překvapuje.

V Americe se proslavila, když doprovázela na turné zpěvačku India Arie. "India mě slyšela zpívat ve Village Underground v New Yorku, první noc přišla za mnou do zákulisí a nabídla mi, abych jí dělala předskokana," říká Chrisette Michele. Krátce poté začala pracovat na první desce. Jak dodává, skládá už od dvanácti let, takže plnohodnotné LP měla v podstatě hotové dříve, než získala smlouvu u Def Jam.

Chrisette Michele: I Am, Def Jam 2008

Anketa

Oznámkujte ukázky jako ve škole
1
75,7 %
2
14,3 %
3
1,4 %
4
4,3 %
5
4,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 70 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám