Hlavní obsah

Prima potvrdila, že zprávy posune proti Nově. Změní jim název

Právo, Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Televize Prima v pondělí na tiskové konferenci potvrdila, že posune od pondělí 4. února hlavní večerní zprávy z 18:55 na 19:30. Poběží tak proti Televizním novinám na Nově.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéfredaktor zpravodajství Primy Pavel Zuna se do moderování nehrne.

Článek

"Televize Prima se rozhodla k posunu hlavní zpravodajské relace, protože v současném vysílacím čase pro ně nevidí další potenciál růstu z hlediska počtu diváků," řekl šéfredaktor zpravodajství Primy Pavel Zuna. Pořad také mění název: dosud to byly 1. zprávy, od února to budou Zprávy TV Prima.

Prima dále uvedla, že zůstává moderátorská dvojice Terezie Kašparovská - Jiří Chum a Světlana Zárubová bude nově moderovat s Romanem Fojtou. Ten dříve pracoval v zahraniční redakci České televize a nahradí Petra Tichého.

Spekulace o Čejkové

Moderátorka Mirka Čejková ohlásila návrat na televizní obrazovky s bývalou hvězdou Novy Pavlem Zunou v deníku Aha. Podle informací Práva ale Prima nepotvrdila, že Čejková se Zunou vytvoří moderátorský pár hlavních večerních zpráv.

Čejková zatím s Primou žádnou smlouvu nepodepsala. Před lety se proslavila právě ve dvojici s Pavlem Zunou jako moderátorka Televizních novin na Nově. Pracovala také v ČT a na Primě v pořadu Extra, tam ale v roce 2006 skončila kvůli konfliktu s vedením Primy.

Čejková dodnes trvá na tom, že neměla být propuštěna. Televize se Čejkové zbavila oficiálně kvůli tomu, že se chtěla ucházet o křeslo senátorky za stranu Politika 21 a pořad Extra patřil do zpravodajského oddělení. Šéfredaktor zpravodajství Primy Jiří Závozda tehdy uvedl, že to odporuje etickému kodexu zpravodajství.

"Jsem teď plně vytížen šéfredaktorskou prací na koncepci a obsahu nového zpravodajství a navíc stále moderuji pořad Ber nebo neber. Necítím potřebu být na obrazovce za každou cenu," řekl k tomu Právu šéfredaktor zpravodajství Primy Pavel Zuna. Nicméně připustil, že jednání s Čejkovou se vedla.

Reklama

Související články

Prima přesune svoje zprávy proti Nově

Televize Prima se po úhybných manévrech z minula rozhodla pro přímý střet s konkurencí a své hlavní večerní zprávy od poloviny února přesune na 19:30, tedy...

Výběr článků

Načítám