Hlavní obsah

Věci Jamese Browna jdou do dražby

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je libo brýle, nebo slavnou kombinézu Jamese Browna? Předměty z osobního vlastnictví legendárního amerického zpěváka možná už brzy změní majitele, protože je třeba zaplatit daňové nedoplatky, uvedla BBC.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvák James Brown těsně před svou smrtí (Praha 2006)

Článek

Úřady neuvedly, jak velkou částku Brown dlužil, ani které konkrétní předměty budou draženy. Rodina prý byla požádána, aby sestavila seznam věcí, které si chce ponechat.

Kmotr soulu a funku James Brown zemřel na Vánoce roku 2006 a krátce poté se rozběhly soudní tahanice o majetek mezi jeho dětmi a poslední partnerkou, šestatřicetiletou Tomi Rae Hynie. Její právník Robert Rosen požaduje, aby nebyla prodávána auta darovaná Brownem jeho klientce.

Přestože je bývalá zpěvákova partnerka s jeho dospělými dětmi ve sporu, spojila se s nimi proti třem správcům dědictví, které společně podezírají ze špatného hospodaření.

Nekonečné soudní tahanice mimo jiné oddalují vydání posledních nahrávek Jamese Browna, které vznikly nedlouho před smrtí. Podle advokátů čeká v sejfu více než padesát písniček.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám