Hlavní obsah

Duffy bude hvězdou roku 2008, předpovídají britští kritici

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští kritici sestavili seznam jmen, která prý budou hvězdami nového roku 2008. Narazíte v něm i na mladou začínající zpěvačku Duffy - na internetu už získala přezdívku "příští Amy Winehousová".

Článek

Třiadvacetiletá retro-zpěvačka bývá kromě zmíněné britské hvězdy roku 2007 přirovnávána také k Dusty Springfield, slavné hlavně v 60. letech. Její silný hlas a skvělý soul-jazzový feeling nachází mnoho příznivců, aniž by jí pomáhala velká reklamní kampaň.

Duffy pochází z města Nefyn ve Walesu, údajně z naprosto nemuzikálního prostředí. "Začala jsem zpívat blues a soul, když jsem byla hodně mladá. A opravdu nemám žádnou sbírku desek, která by to vysvětlovala," říká zpěvačka.

"Moje máma zpívala příšernou verzi Crazy od Patsy Cline a babička hrála za války na akordeon," ironizuje své hudební dospívání. Dokonce jí vyhodili i ze školního sboru.

Se svým hlasem neuměla správně nakládat, dokud nepotkala Jeanette Leeovou, svou manažerku a mentorku. Od doby, kdy ji poprvé přivedla do studia, se prý naučila hodně. Přirovnání k nejslavnějším zpěvačkám ale nebere moc vážně.

"Já jsem opravdu nevěděla, kdo byla Dusty Springfield a co znamenala," přiznala v rozhovoru s BBC a dodala, že teď už chápe, že má před sebou ještě dlouhou cestu, aby si takové přirovnání vůbec zasloužila. Na debutové desce Rockferry, kterou nahrála např. s bývalým kytaristou Suede Bernardem Butlerem, s Jimmy Hogarthem a Stevem Bookerem, vykročila správným směrem.

Anketa

Oznámkujte ukázky jako ve škole
1
70,9 %
2
14,5 %
3
4,3 %
4
2,1 %
5
8,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 282 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám