Hlavní obsah

Václav je nejnavštěvovanější

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejnavštěvovanějším filmem je u nás v současnosti Václav režiséra Jiřího Vejdělka. Na druhém místě poletuje animovaný Pan včelka a na třetím skončila česká komedie Chyťte doktora.

Článek

Vejdělkův Václav je příběhem ze současnosti, který se točí kolem mentálně postiženého muže. Hlavní roli dostal Ivan Trojan. „Role byla nesmírně těžká, potřeboval jsem přesně znát diagnózu, což je lehká mentální dysfunkce, a hodně jsem konzultoval s psycholožkou,“ řekl nedávno Právu Trojan.

Dodal, že srovnávání s Rain Manem nebo s Otíkem z Vesničky mé, střediskové se vůbec neobával. Naopak Vejdělek přiznal, že právě z toho měl zamotanou hlavu.

„Bylo mi jasné, že to musíme od Vesničky odtáhnout co nejdál i žánrově, protože srovnání se i díky tomu, že se Václav také odehrává na venkově, nabízelo. Kvůli Rain Manovi jsme zase upravili mentální postižení – v původní verzi měl Václav i autismus,“ uvedl.

Animovaný Pan včelka pochází z dílny slavného studia DreamWorks, které se spojilo s komikem Jerrym Seinfeldem. Čerstvý absolvent včelí univerzity Barry se ve filmu touží stát součástí týmu Pylových machrů, elitní včelí skupiny, která opylovává květy, sbírá nektar a hlavně má jako jediná výsostnou pravomoc vyletět ven z úlu. To se mu podaří, ale čekají ho další nebezpečí.

Nejsledovanější filmy v ČR v týdnu od 6.–12. prosince

1. Václav (ČR) - 78 736 diváků

2. Pan Včelka (USA) - 50 810 diváků

3. Chyťte doktora (ČR) - 36 073 diváků

4. Královna Alžběta: Zlatý věk (Velká Británie) - 26 685 diváků

5. Beowulf (USA) - 25 017 diváků

6. Holka na hlídání (USA) - 16 351 diváků

7. Ratatouille (USA) - 15 549 diváků

8. Kouzelná romance (USA) - 15 235 diváků

9. Gympl (ČR) - 13 332 diváků

10. Halloween (USA) - 12 563 diváků

Komedie Chyťte doktora je příběhem gynekologa (Michal Malátný ze skupiny Chinaski), který se zaplete s pacientkou a neví, zda má zůstat s ní, nebo se vrátit k manželce. Poletuje mezi dvěma ženami (obě hraje Tatiana Vilhelmová) a propadá se do stále větších průšvihů.

Reklama

Výběr článků

Načítám