Hlavní obsah

Muzikál Tiny Turnerové bude „Simply the Best“

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový muzikál inspirovaný životním příběhem hvězdy popu a soulu Tiny Turnerové dostane všeříkající název Simply the Best (prostě nejlepší). Premiéra se chystá na příští rok v Londýně a pak se má show usídlit i na proslulé Broadwayi, uvedl deník New York Post.

Foto: Reuters

Tina Turnerová v roce 1971

Článek

Turnerová k muzikálu sama sepsala autobiografickou předlohu a samozřejmě v něm nebudou chybět největší hity její kariéry, která trvala téměř půl století. Deník uvedl  např. Nutbush City Limits, Let's Stay Together, Private Dancer, či What's Love Got to Do With It. 

Muzikál bude vyprávět reálný příběh zpěvačky od narození v Tennessee, přes setkání s Ikem Turnerem, jejich dramatický rozchod až po start sólové kariéry, ale nevzdává se ani fantazijích prvků. Podle serveru Playbill v něm bude vystupovat starověká egyptská vládkyně, královna Hatšepsut. Ta má být jakýmsi symbolickým „strážným andělem“ Tiny, který pomůže ve chvíli, kdy na ní agresivní Ike Turner vytáhne zbraň.

Nejde o první umělecké ztvárnění života slavné zpěvačky. Známý je film Tina Turner: What's Love Got to Do With It s Angelou Bassetovou a existuje také muzikál River Deep, A Tribute to Tina Turner.

Život a hudba Tiny Turnerové

Tina (vlastním jménem Anna Mae Bullocková) se narodila v Nutbushi v Tennessee 26. listopadu 1939. V roce 1956 si poprvé zazpívala s kapelou The Kings of Rhythm svého budoucího manžela Ike Turnera a její talent byl okamžitě rozpoznán. Do roku 1976 spolu vytvořili spoustu hitů jako River Deep, Mountain High , Nutbush City Limits, či Proud Mary. Nahrávkám hodně pomohla také spolupráce s producentem Philem Spectorem. Turner byl ale stále agresivnější a bral drogy, manželství tak nevyhnutelně spělo k rozvodu. Tina však nastartovala velmi úspěšnou sólovou kariéru a byla na vrcholu ještě dalších třicet let s hity jako Golden Eye, What´s Love Go To Do With It a Simply the Best. V novém tisíciletí se rozhodla odejít z pódií v nejlepším.    

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám