Hlavní obsah

Tim Burton v říši divů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Tim Burton se chystá na klasickou látku, natočí film podle Alenky v říši divů Lewise Carolla. Prozradil to při propagačních rozhovorech ke svému poslednímu počinu Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, uvedl server Scifi.com.

Článek

"Je to taková klasika, a ta obraznost je tak surrealistická," libuje si Burton a dodává, že nikdy neviděl filmovou verzi, u které by měl pocit, že Alenku v říši divů zcela vystihla.

Burtonovi obdivovatelé by ale neměli očekávat hororový animovaný snímek. Režisér uvedl, že chce respektovat předlohu, a vzhledem k tomu, že scénář píše Linda Woolvertonová (Kráska a zvíře), půjde spíše o rodinnou zábavu neboli disneyovku s burtonovskou příchutí. Film, který si chce režisér sám i produkovat, se začne natáčet v roce 2008 a bude spojovat počítačovou animaci s živými herci.

Fantasmagorie Marilyna Mansona 

V Americe je poslední dobou poněkud "přealenkováno", protože příští rok má jít do kin další film podle Lewise Carolla. Jde o dílo známého hudebního zvrhlíka Marilyna Mansona s výmluvným názvem Phantasmagoria: The Visions of Lewis Caroll.  

Manson bude "fantasmagorii" režírovat, chce i hrát a ještě k snímku skládá hudbu. Alenku má ztvárnit modelka Lily Coleová a spekulovalo se i o hollywoodské hvězdě Angelině Jolie v roli královny.

Upoutávka k Phantasmagorii, v níž se divákům předvádí dvě zkrvavené panenky a  krysa v kleci za doprovodu neveselých industriálních motivů, jasně naznačuje, že v tomto případě o rodinnou podívanou skutečně nepůjde a také to, že tvůrce musel mít velmi těžké dětství.  

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám