Hlavní obsah

Poplatek za TV stoupne na 135 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od ledna 2008 budeme platit vyšší televizní poplatek, místo dosavadních 120 zaplatíme 135 Kč měsíčně. Poplatek jde ze zákona do příjmů České televize.

Článek

Divákům, kteří hradí poplatek prostřednictvím SIPO, bude změna provedena automaticky. Kdo platí jiným způsobem, musí se o navýšení postarat sám.

ČT o změně poplatku a náležitostech s ní spojených informuje ve vysílání zvláštním spotem a prostřednictvím osobního dopisu registrovaným poplatníkům, uvedl mluvčí ČT Ladislav Šticha.

Držitelé rozhlasových přijímačů zaplatí stejně jako letos, tedy 45 Kč měsíčně.

Domácnosti platí měsíční poplatek bez ohledu na počet televizních či rozhlasových přijímačů, živnostníci a právnické osoby musí podle zákona zaplatit za každý přijímač.

Za televizní přijímač se považuje i televizní karta instalovaná k počítači. V případě rozhlasových přijímačů se povinnost platit poplatek vztahuje také na mobilní telefony s rádiem a radiobudíky. Za nepřihlášení televizního nebo rozhlasového přijímače či za neplacení příslušných poplatků hrozí pokuty.

Reklama

Výběr článků

Načítám