Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: skupina Gaia Mesiah

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rocková kapela Gaia Mesiah je před vánočním dvojkoncertem, který se v pražském klubu Lucerna Music bar uskuteční 12. a 13. prosince. Na něm se dokonce natočí DVD, kterým skupina oslaví svou šestiletou existenci.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Gaia Mesiah na on-line chatu

Článek

Gaia poprvé vystupovala v roce 2001, zformovala se z RATM Revivalu (bubenice Misha Cortéz a kytaristka Santa Morella). První neoficiální CD si vydala sama v roce 2003.

V zimě 2005 podepsala skupina smlouvu s Universalem a po spolupráci s producentem Georgem Ericem vyšlo v květnu téhož roku album Ocean, které potěšilo fanoušky i značnou část náročných hudebních kritiků. Poslední album Alpha Female vyšlo koncem dubna a pracoval na něm i Jaz Coleman, skladatel a frontman skupiny Killing Joke. Skupina byla navíc čerstvě nominovaná na Hudební ceny Óčko 2007 v kategorii Rock & Hard'n'heavy.

Na podporu středečního a čtvrtečního dvojkoncertu přijede dosud utajená skupina z Brna a nebude chybět ani indiánská kapela z Ekvádoru The Paredes Brothers.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám