Hlavní obsah

Mateřská loď Led Zeppelin v pondělí přistane v Londýně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávaný koncert legendární skupiny Led Zeppelin začne v pondělí večer v londýnské O2 Aréně. Pořadatelé do poslední chvíle bojují nejpřísnějšími opatřeními proti překupníkům s lístky na koncert, který vyvolal doslova hysterii. Pro ty, kdo se na něj nedostanou, je tu alespoň výběr remasterovaných hitů na 2CD Mothership.

Článek

O právo koupit si lístek na "zepelíny" museli fanoušci losovat. Výherci si mohou v této chvíli vyzvedávat speciální náramky v O2 Aréně. Aby se zabránilo pokoutním obchodům, požadují organizátoři koncertu po lidech identifikaci, což je obzvláště pro Brity něco nevídaného. Podle informací BBC se návštěvníci prokazují fotkou a navíc kreditkou, kterou použili na objednání lístků.

Podle promotéra Harveyho Goldsmitha, který má za sebou monstrakce jako Live Aid a Live 8, vyvolal návrat Led Zeppelin větší zájem, než jakákoliv show, kterou kdy dělal. Lidé podle něj dostanou náramky, které nepůjdou sundat až do koncertu, aby je nikdo nemohl prodat. Přesto se na internetu objevují nabídky na prodej lístků, ceny stoupají až na 1800 liber (cca 65 000 korun).

Návrat Led Zeppelin byl původně plánován do londýnské O2 Arény na 26. listopadu, ale kytarista Jimmy Page si pak zlomil prst. Vystoupit mají tři původní členové skupiny, kteří se společně objevili na pódiu naposledy v osmdesátých letech. Bubeník John Bonham zemřel už v roce 1980, za bicími ho má nahradit jeho syn.

V říjnu tohoto roku kytarista Jimmy Page v jednom rozhovoru připustil, že se legendární skupina může pokusit i o nové písně.

Led Zeppelin: Mothership

U příležitosti zepelínovského comebacku vydává Warner Music dvoudiskovou edici remasterovaných hitů nazvanou Mothership. Ve speciální verzi zahrnuje i DVD. Standardní vydání obsahuje 36 písní: Good Times Bad Times, Communication Breakdown, Dazed And Confused, Babe I'm Gonna Leave You, Whole Lotta Love, Ramble On, Heartbreaker, Immigrant Song, Since I've Been Loving You, Rock And Roll, Black Dog, When The Levee Breaks, Stairway To Heaven, The Song Remains The Same, Over The Hills And Far Away, D'Yer Maker, No Quarter, Trampled Under Foot, Houses Of The Holy, Kashmir, Nobody's Fault But Mine, Achilles Last Stand, In The Evening, All My Love.

Reklama

Výběr článků

Načítám