Hlavní obsah

50 Cent poprvé vystoupí v Praze

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úterním koncertu v Bratislavě se v úterý večer představí v pražské T-Mobile Areně americký rapper 50 Cent. Na pódiu se s ním objeví další výrazné americké hiphopové osobnosti Tony Yayo, Lloyd Banks, DJ Whoo Kid. V předprogramu vystoupí Moja reč, Czek Beatbox Allstars, DJ's Tuco a Nironic. Akce začne ve 20 hodin.

Článek

50 Cent má civilní jméno Curtis James Jackson. Narodil se v roce 1976 v New Yorku a na čelo současné gangstarapové scény se dostal poté, co byl v osmi letech svědkem vraždy své zadlužené matky, živil se prodejem drog, zažil pouliční války gangů a byl postřelen.

Jeho rapperská kariéra začala na ulici. Rapováním si tam vydělal první peníze, a jelikož byl velice talentovaný, brzy se o něm vědělo v newyorském hiphopovém undergroundu. Vyměnit obchod s drogami za rap se rozhodl tehdy, když se coby teenager stal otcem. Svého syna pojmenoval 25 Cent. Bydlí ve vile, kterou koupil od boxera Mika Tysona.

První sólové album Power Of The Dollar vydal v roce 2000. Aktuální kolekce Curtis je ze září letošního roku. Když vyšla, vsadil se s kolegou Kanye Westem, že pokud prodá méně nosičů, vzdá se rapu. Po prohře, o které rozhodl severoamerický trh poté, co se mu v Evropě dařilo lépe, ovšem prohlásil, že neskončí. "Neskončím, protože správného rappera nic neporazí, už vůbec ne prohra v nějaké sázce," řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám