Hlavní obsah

The Hives nehloubají a hrají bigbít

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina The Hives pobaví, i když ji vlastně moc nemusíte. Hrají bigbít tak prostý a tak energický, že by donutili pogovat i učitelku ruštiny před důchodem.

Článek

Jejich hudba se dá definovat jako zábavný rock'n'roll s punkovými vlivy. O nějaké nezaměnitelnosti ani instrumentální virtuozitě tu pochopitelně nemůže být řeč, zato lze mluvit o energii, legraci a dobrém zvuku.

Je od nich docela odvážné hrát dvě minuty pořád stejný riff, ale na druhou stranu AC/DC tohle dělají už třicet let a jak jim to, panečku, šlape! Prázdnější místa na poměrně dlouhé desce The Black and White Album zaplňuje zpěv a jekot jejich explozivního frontmana a každého posluchače určitě brzy napadne, že tohle by chtěl vidět naživo.

Ano, The Hives jsou především koncertní kapelou a z desky to bude vždy jen poloviční zážitek, ale přesto - nudit se nebudete. Má to šťávu, je to trochu praštěné a kdo má rád retro, přijde si na své.

The Hives: The Black and White Album, Universal 2007

Reklama

Výběr článků

Načítám