Hlavní obsah

Druhý program Novy startuje 1. prosince

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další kanál Novy, Nova Cinema, začne vysílat už 1. prosince 2007 v jedenáct hodin dopoledne.

Článek

"Začne vysílat od prvního prosince," potvrdila Novinkám mluvčí TV Nova Veronika Šmítková. Nechtěla však rozebírat podrobnosti. "Budeme ještě pořádat tiskovou konferenci," dodala.

Ze začátku má Nova Cinema vysílat od 11:00 dopoledne do půlnoci. Program tvoří celovečerní filmy, seriály a dokumenty. Podle neoficiálních informací bude Nova Cinema vysílat na satelitu Astra 1E a měli by ji nabízet i kabeloví operátoři.

Animáky, telenovely

Program na první dva dny žádný výjimečný premiérový film nebo seriál neobsahuje. V nabídce je např. animovaný seriál Liga Špačků, starší hraný seriál Roseanne, jedna brazilská telenovela a v sobotu večer film Svět zítřka.    

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila licenci na dvanáct let k provozování stanice Nova Cinema v říjnu. Členové Rady Petr Pospíchal a Daniel Novák ale nesouhlasí s tím, že Nova už předem sdělila, že na tomto kanále nesplní zákonem požadovaný podíl evropských děl ve vysílání.

"Výhrada neproveditelnosti nemůže být ponechána na úvaze žadatele, nýbrž musí vyplývat z programové specifikace. U programu s obecným zaměřením na film a seriály výhrada neproveditelnosti neobstojí," uvedli zmínění dva členové v tiskové zprávě z jednání rady.

Reklama

Související témata:

Související články

Nova chystá nový filmový kanál, ještě letos

Už letos v prosinci by měl vysílat nový tematický filmový kanál Nova Cinema. Diváci by ho mohli chytat přes kabelové operátory, přes satelit, IPTV a následně...

Nova dostala licenci na kanál Nova Cinema

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila na svém čtvrtečním zasedání licenci na dvanáct let k provozování TV vysílání šířeného prostřednictvím družice...

Výběr článků

Načítám