Hlavní obsah

Karel Gott vydal první desku pro děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud by si Karel Gott před několika lety usmyslel, že natočí desku pro děti, všichni by se mu prý smáli. V úterý však takovou nahrávku nazvanou Každý má svůj sen pokřtil společně s několika známými maminkami ve Vládním salonku pražského Hlavního nádraží. Jedním z prvních posluchačů ovšem byla Gottova nejmladší dcerka, jedenapůlroční Charlotte.

Článek

"Kdyby mi před lety někdo nabízel, abych natočil písně pro děti, usmál bych se a přenechal bych tuhle kolej někomu jinému. Ale po narození dcery Charlottky se můj život postavil na hlavu. Přes ni se vracím do dětského světa. Už jsem vydal desku písní pro děti v Německu, kde má velký úspěch, a teď to zkouším u nás," vyprávěl zpěvák.

Mezi vybranými písněmi nechybí Včelka Mája, Prašná cestička z Mrazíka, Kdepak ty ptáčku hnízdo máš, ale i Brahmsova či Mozartova ukolébavka nebo hit z muzikálu Andrew L. Webera, podle něhož se celé album jmenuje. Dvě písně jsou zcela nové. Deska podle Karla Gotta není určena jen dětem, ale i maminkám.

:. Karel Gott se svojí dcerou Charlottou. Foto: Právo/Pter Hloušek

Posluchači si mohou s Gottem zazpívat například nově nazpívané proslulé melodie, jakými jsou Včelka Mája, Cestu znám jen já z večerníčku Křemílek a Vochomůrka, Kdepak ty ptáčku hnízdo máš, ale i přezpívané zahraniční skladby jako Circle Of Life Eltona Johna v českém překladu Život proudí a další.

Deska je i pro matky dětí

Společně se zpěvákem desku pokřtili moderátorka Jana Adamcová se synem Danielem, "rosnička" Jana Adámková, herečka Adéla Gondíková s dcerkou Nelly či herečka Dana Morávková a další.

Deska není podle Gotta určena jen dětem, ale hlavně jejich maminkám. "Ony jsou těmi, které mají od samého početí všechny ty starosti. Všechny starosti prostě nese žena, a když se dítě narodí, pak začínají pravé starosti. Moje představa je taková, aby i ony si zpříjemnily chvíle při starostech o děti," uvedl Gott.

V Německu vyšla deska už loni. Odtud pochází i původní nápad přinést dětskou desku na vánoční trh. "Když se v Německu dozvěděli, že se narodila Charlottka, okamžitě z firmy reagovali, že musím desku pro děti natočit teď, anebo už nikdy," vysvětlil Gott.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám