Hlavní obsah

Jak chutná brazilský freak-folk

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlna tak trochu bláznivých písničkářek neochabuje a do Prahy přinese i londýnskou zpěvačku brazilského původu Cibelle. V Paláci Akropolis předvede svůj experimentální folk 8. prosince.

Článek

Akustická kytara a tichý intimní zpěv na jedné straně, nezvyklé nástroje, cinkání, ruchy a občas elektronické deformování zvuku na straně druhé, to vše patří do repertoáru mladé brazilské písničkářky Cibelle.

Ctí brazilské rytmy, ale zároveň připomíná severoamerický folk. Na poslední desce The Shine of Dried Electric Leaves spolupracoval třeba  Spleen (CocoRosie) i písničkář Devendra Banhart. Vyšla u belgické firmy Ziriguiboom, pro kterou natáčí i pražskému publiku dobře známá brazilectrová parta Zuco 103.

Letos Cibelle vystoupila spolu s CocoRosie, Devendrou Banhartem a dalšími v newyorské Carnegie Hall na koncertě Welcome To Dreamland, který organizoval David Byrne, její video Green Grass shlédlo za první 3 týdny na YouTube rekordní počet 315 000 diváků.

Poslechněte si ukázky na stránkách www.respectmusic.cz

Předprodej vstupenek v Paláci Akropolis a v síti Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám