Hlavní obsah

Nová DVD - Spider-Man 3 i Jednotka příliš rychlého nasazení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden na DVD vychází již třetí filmový přepis komiksů o Spider-Manovi, skvělá britská komedie s detektivní záplatkou Jednotka příliš rychlého nasazení nebo životopisný film o královně šansonu Edith Piaf.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Spider-Man 3

Ve filmu Spider-Man 3, založeném na legendárních sériích Marvel Comics, se Peterovi Parkerovi konečně podařilo najít rovnováhu mezi jeho oddaností vůči M.J. a jeho povinnostmi superhrdiny.

Ale na obzoru se chystá bouřka. Když se jeho oblek náhle změní na černočerný a vzrostou jeho schopnosti, také to přemění Petra, vynese to na povrch temnou, pomstychtivou stránku jeho osobnosti, nad kterou se pokouší získat kontrolu.

Pod vlivem svého obleku se Peter stává přespříliš sebevědomým a začíná zanedbávat lidi, kterým na něm nejvíc záleží. Peter je donucen vybrat si mezi svůdnou mocí svého nového obleku a soucitným hrdinou, kterým kdysi býval. Musí překonat své osobní démony, když dva nejobávanější zločinci Sandman a Venom spojí svou jedinečnou moc a žízní po odplatě vůči Peterovi a všem, které miluje.

Spider-Man 3, USA 2007, 140 min., režie: Sam Raimi, hrají: Tobey Maguire, Kirsten Dunstová, James Franco, Thomas Haden Church, Topher Grace, Bryce Dallas Howard , James Cromwell, Rosemary Hartusová, J.K. Simmons...

Jednotka příliš rychlého nasazení

V britské komedii z policejního prostředí se objeví několik britských hereckých es, jako držitel Oscara Jim Broadbenta, bývalý agent 007 Timothy Dalton a populární komici Martin Freeman a Billy Nighy.

Nicholas Angel je nejlepší seržant, který kdy sloužil v řadách londýnské policie, například počet zatčení, která osobně provedl, o 400 procent překračuje statistický průměr. Je prostě tak dobrý, že to vrhá špatné světlo na zbytek týmu. Proto ho nadřízení převelí do místa, kde svým talentem nebude kolegy ztrapňovat - do ospalého městečka Sandford.

Nicholas vytvoří dvojici s obtloustlým dobrákem Dannym. Před totální frustrací ho zachrání až série zvláštních "nešťastných náhod". V podstatě existují jen dvě možnosti - buď si Nicholas ze zoufalství začal vymýšlet zločiny tam, kde nejsou, nebo mu stojí v cestě nejchladnokrevnější zabiják, jakého ve své dosavadní kariéře potkal.

Hot Fuzz, Velká Británie 2007, 121 min., režie: Edgar Wright, hrají: Simon Pegg, Nick Frost, Jim Broadbent, Timothy Dalton, Martin Freeman, Bill Nighy...

V řetězech

V tomto příběhu Samuel L. Jackson a Christina Ricciová hledají spásu na americkém jihu skrz sílu blues a dokonalost zvláštního přátelství.

Stařík Jackson totiž jednoho dne vedle své farmy nalezne polomrtvou dívku. Tady by jste přirozeně čekali drama o starém muži, který na sklonku života nachází lásku v mladé dívce. Chyba lávky, stařík si onu děvu hezky přiváže na řetěz, aby mu nikam neutekla. A pak to začíná... 

Black Snake Moan, USA 2006, 111 min., režie: Craig Brewer, hrají: Samuel L. Jackson, Christina Ricciová, Justin Timberlake, S. Epatha Merkerson, John Cothran Jr., David Banner...

Edith Piaf

Snímek o světoznámé šansoniérce Edith Piaf, natočil režisér Olivier Dahan (Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy). Do hlavní role obsadil skvělou Marion Cotillardovou (Taxi, Velká ryba/, Dobrý ročník). Pro natáčení si režisér kromě Francie vybral také Prahu a ve snímku se objeví plejáda českých herců.

Narodila se na chodníku, vyrůstala v nevěstinci, vydělávala si pouličním zpěvem, přesto se z ní stala světoznámá hvězda první velikosti. Život Edith Piaf byl bojem o hudbu, přežití a lásku. Její magický hlas, vášeň a přátelství s hvězdami své doby jí od dětství v chudobě přivedlo k obdivu celého světa. Žila vždy naplno a ničeho nelitovala. Díky své neuvěřitelně silné vůli a neobyčejnému nadání se vypořádala s tragickým osudem a její sen z dětství se stal skutečností. "Jednou budu bohatá, budu samé prachy. Budu mít bílý auťák a černého šoféra."

La Vie en rose, Francie / Velká Británie / Česko 2007, 140 min., režie: Olivier Dahan, hrají: Marion Cotillardová, Sylvie Testudová, Clotilde Courau, Jean-Paul Rouve, Pascal Greggory, Caroline Siholová, Emmanuelle Seignerová, Gérard Depardieu, Marek Vašut...

Štěstí ve hře

Las Vegas je tím správným místem pro skvělou zábavu od režiséra Curtise Hansona (L.A. Přísně tajné), který se podílel na scénáři s dalším oscarovým scenáristou Ericem Rothem (Forrest Gump, Mnichov).

Profesionální gambler Huck Cheever potkává neodolatelnou Billie Offerovou, která ho naučí brát lásku stejně jako karty: člověk musí důvěřovat srdci a neposlouchat hlavu. Mezitím se Eric snaží shromáždit vstupní poplatek 10 000 dolarů, aby se mohl zúčastnit prestižní Světové série v pokeru, ačkoliv - nebo možná právě protože - v turnaji pravděpodobně usedne proti svému odcizenému otci), který už dvakrát vyhrál. 

Lucky You, USA 2007, 124 min., režie: Curtis Hanson, hrají: Eric Bana, Drew Barrymoreová, Robert Duvall, Debra Neswingová, Horatio Sanz, Jean Smart, Charles Martin Smith, Robert Downey Jr., Omar Benson Miller, Danny Hoch, Tracy Howe...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám