Hlavní obsah

Nová cimrmanovská hra bude až na jaře

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéra jubilejní patnácté hry Divadla Járy Cimrmana, která by se měla jmenovat České nebe, byla přesunuta z podzimu na jaro. Zdeněk Svěrák Právu vysvětlil, v jakém stadiu práce na novém díle je.

Článek

"Hra je dokončena z poloviny. S Ladislavem Smoljakem na ní stále pracujeme. Nedělá se nám dobře pod tlakem. Za mlada to šlo. Řekli jsme si, kdy bude premiéra, a hru jsme napsali. Nyní jsme v situaci, kdy si nechceme zkazit to, co jsme za celý život udělali. Proč bychom tedy měli s patnáctou hrou spěchat? Může se stát, že se nám třeba nepovede a my ji neuvedeme. Budeme se ji ale snažit dokončit, protože jsme si říkali, že v ní jsou docela pěkné momenty," vysvětluje Svěrák.

Spolu se Smoljakem prý vždycky chodili s novou premiérou na trh ve strachu, že bude propadák. Považují za zázrak, že všechny hry, které spolu napsali, se líbí a lidé na ně stále chodí. "Vždycky jsme si říkali, že musí přijít chvíle, kdy selžeme," uvedl Svěrák.

Dále Právu řekl, že momentálně nemyslí na psaní nového filmového scénáře. "Jsem ještě pořád vyčerpaný z psaní Vratných lahví. Zatím nemám chuť psát další filmový scénář. Ale co bude za rok, za dva, to nevím. Kdyby ovšem Vratné lahve byly můj poslední scénář, tak by se nic nestalo."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám