Hlavní obsah

Dny dobré vůle s koncerty i programem pro děti

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kulturní program v podobě výstavy děl uvězněných lidí z celého světa či vystoupení Ewy Farné, No Name a Hradišťanu doprovodí Dny lidí dobré vůle, které proběhnou na Velehradě na Zlínsku 3. až 5. července.

Článek

Ve dnech 3. - 5. července 2007 jsou na Velehradě vítáni všichni lidé dobré vůle. Na setkání s nimi se těší mimo jiné Mons. Jan Graubner, který dosud nechyběl při žádném z dosavadních ročníků.

Hlavní program Dnů lidí dobré vůle proběhne dne 4. července. Pro návštěvníky je připravena například unikátní výstava děl uvězněných z celého světa, či prezentace křesťanských hnutí a komunit. Nejen tyto výstavy budou k zhlédnutí v prostorách Stojanova gymnázia. Archeoskanzen Modrá bude stejně jako v předešlých letech věnován ekologickým aktivitám. Hlavním tématem letošního ekologického bloku budou BIO produkty.

Hry pro děti

Na rodiny s dětmi čeká jak tradiční pásmo her a soutěží Velehrad dětem, který letos malé i velké přenese do středověku, tak v pořadí již druhý ročník soutěže Velehradský pas, na jehož konci získá jedna z vylosovaných rodin zájezd k moři. Na nádvoří před bazilikou bude pokračovat projekt ručního přepisování Bible.

Oslavy státního svátku vyvrcholí Koncertem lidí dobré vůle, jímž rozhlasové posluchače a televizní diváky provede dvojice Lucie Výborná a P. Prokop Siostrzonek. Na koncertě vystoupí Ewa Farna, No Name, Jiří Pavlica a Hradišťan, Czech Virtuosi Brno a spousta dalších. 

Součástí akce je tradiční mezinárodní Setkání vozíčkářů. To se uskuteční  ve středu 4. července 2007, v předvečer státního svátku Dne slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, v rámci Dnů lidí dobré vůle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám