Hlavní obsah

Mluvčí České televize Krafl odchází

Právo, Novinky, Stanislav Dvořák, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mluvčí České televize Martin Krafl odchází na podzim na vlastní žádost z této instituce. Bude se stěhovat do Německa. Kdo ho ve funkci nahradí, není v tuto chvíli známo.

Článek

Martin Krafl pracoval pro ČT přes tři roky. K odchodu ho přiměla nabídka místa ředitele Českého centra v Berlíně, kde zvítězil v konkurzu.

"Do Německa se odstěhuji během října. Práce v České televizi je jedinečná, pro mě srdeční záležitost. Vážím si jí, nebude se mi odcházet lehce. O změně obsahu mé práce a o uplatnění v rámci ministerstva zahraničních věcí a Českých center jsem přemýšlel a jednal několik let. Chci využít svých jazykových znalostí a dosavadních zkušeností ze světa médií, kultury i politiky ve větší míře, než tomu bylo v pozici tiskového mluvčího," sdělil mluvčí.

Krafl vystudoval Fakultu mezinárodních vztahů na Vysoké škole ekonomické v Praze. V devadesátých letech minulého století pracoval jako moderátor v komerčních rádiích, později také v televizi Premiéra.

V letech 1996-2003 vedl tiskové oddělení prezidentské kanceláře, pak krátce pracoval pro Středočeský kraj a od 1. 2. 2004 pracuje jako mluvčí České televize. Minulý rok byl oceněn titulem Mluvčí roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám