Hlavní obsah

Monty Pythoni na scéně Rokoka

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražské divadlo Rokoko převedlo na jeviště nejznámější skeče populárního britského komediálního souboru Monty Python Flying Circus. Představení Monty Pythonův létající kabaret bude mít premiéru v neděli. Nabídne dvě desítky skečů, mimo jiné o smrtícím vtipu, o mrtvém papouškovi a obraně proti čerstvému ovoci.

Článek

Mětská divadla pražská jsou prvním tuzemským souborem, kterému se podařilo získat práva na převedení montypythonovských skečů na jeviště. Představení režíruje Petr Svojtka, podle nějž nejde o přesný převod televizní podoby na scénu, ale o adaptaci vycházející z původních textů v překladu Petra Palouše.

"Rozhodně se nebudeme snažit o věrnou kopii. Vycházíme z poetiky Monty Pythonů i z literární podoby skečů, televizním zpracováním se necháme inspirovat. Ovšem bude to jen prvotní inspirace - chtěl bych, aby to byl jistý startovní bod, záminka k improvizacím a herecké kreativitě, rozehrávání a chcete-li blbnutí", uvedl Svojtka.

Počítal i s autorským vkladem herců, čemuž podřídil i jejich výběr. Na scéně se proto objeví Vasil Fridrich, Radim Kalvoda a Hynek Čermák, kteří působili v Divadelním sdružení CD 94. Doplní je Jiří Hána a studenti DAMU Roman Štabrňák a Barbora Poláková.

Anketa

Šli byste se podívat na divadelní podobu skečů od Monty Pythonů?
Ano
64,8 %
Ne, dávám přednost originálu v televizi
27,3 %
Ne, jejich humor mě nikdy nezaujal
7,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2637 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám