Hlavní obsah

Joe Cocker vystoupí v prosinci v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Britský zpěvák Joe Cocker vystoupí 12. prosince v pražské Sazka Areně. Se svou doprovodnou kapelou naživo představí skladby z aktuální desky Hymn For My Soul. V úterý to potvrdil Petr Novák z agentury Interkoncerts, která koncert uspořádá.

Článek

"Přestože má za sebou řádku úspěšných studiových alb, pro geniálního soulmana vždy platilo, že to nejlepší ze sebe vydával na pódiu," prohlásil Novák.

Cocker, který vydal přes dvě desítky desek, zažil vrchol popularity v roce 1969 na legendárním festivalu v americkém Woodstocku, kde v živelném soulovém podání zazpíval písničku With A Little Help From My Friends z repertoáru Beatles.

V 70. letech se Cocker "věnoval" kromě hudby také drogám, po několika odvykacích kúrách a s vizáží dokumentující prožité zkušenosti se na začátku 80. let připomněl deskou Sheffield Steel a na vrchol hitparády v USA se vrátil duetem s Jennifer Warnesovou.

Definitivního comebacku se rocková legenda dočkala v 90. letech; v roce 1994 bylo výborně přijato Cockerovo album Have A Little Faith a o dva roky později "unplugged" kolekce Organic.

V Česku již Cocker zpíval v roce 2000, do brněnské haly Rondo tehdy přijel představit kromě starších hitů i písničky z tehdy vydaného alba No Ordinary World.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám