Hlavní obsah

Nové knihy - Stephen King, Jeff Lindsay i Boris Vian

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud tento týden zavítáte do knihkupectví, měli byste mezi novinkami najít například povídkovou sbírku krále hororu Stephena Kinga Mlha, thriller Jeffa Lindsaye, jehož hrdinou je hodný sériový vrah, Drasticky dojemný Dexter nebo slavné komiksy - Lucifer a 100 nábojů.

Článek

Stephen King: Mlha

Ve vynikající sbírce dvaadvaceti povídek Stephen King opět čtenářům poodhaluje temná zákoutí své jedinečné fantazie...

Supermarket se stává posledním útočištěm lidstva v boji s mimozemskými vetřelci... výlet na půdu se proměňuje v cestu do pekla... řidička objevuje vpravdě děsivou zkratku do ráje... idylické jezero může být domovem bezbřehého zla... a opuštěný ostrov se stává svědkem toho neúděsnějšího boje o přežití, jaký kdy člověk vedl.

Beta, překlad David Petrů, 552str., 329 Kč

Jeff Lindsay: Drasticky dojemný Dexter

Podle knih o sériovém vrahovi Dexterovi, který zabíjí jen zlé lidi, byl loni natočen velmi úspěšný TV seriál, který v současnosti vítězně táhne světem a letos se s ním budou mít možnost seznámit i diváci u nás.

Dexter Morgan se ocitá pod velkým tlakem. Skutečně pro něj není snadné být etickým sériovým vrahem - zejména když se pokouší vyhnout neotřesitelnému podezření nebezpečného seržanta Doakese (který je pevně přesvědčen, že je Dexter vražedným maniakem).

Při pokusu svést Doakese ze stopy musí Dexter sáhnout až na dno svého bezvadně fungujícího umění předstírat. Když právě nepracuje v oddělení miamské policie, tráví většinu volného času se svou spokojenou přítelkyní Ritou a jejími dvěma dětmi a popíjí pivo. Ale jak dlouho si Dexter vydrží hrát na schovávanou, namísto na rozřezávání vrahů? Jak dlouho vydrží jeho Temný společník, než ho přinutí nechat téhle šarády a znovu osvobodit netvora uvnitř?

BBart, překlad Zdeněk Hofmann, 240 str., váz., 229 Kč

Boris Vian: Zabte ošklivé

Crazy crimi erotic science politic fiction, koktejl namíchal Transcendentní satrapa Patafyzického kolégia, milovník, znalec a tvůrce černého humoru, lyrická duše, nepřítel a oběť měšťáctví.

Boris Vian (1920 - 1959) filozof, technik, spisovatel a básník, jazzový trumpetista a zpěvák, autor šansonů, herec, novinář a filmový experimentátor, přední postava pařížské existencionální avantgardy, střídá v této persifláži americké "tvrdé školy" prostředí a žánry a skvěle se baví a my s ním. Není to tabu, není to Saint-Germain-des-Prés, je to legrace a hra fantazie, jak si jen můžeme přát.

Jota, překlad Vladimír Landa, 160 str., váz., 228 Kč

Brian Azzarello, Eduardo Risso: 100 nábojů - První výstřel, poslední šance

Asfaltově temnou kriminálku 100 nábojů napsal král drsné školy Brian Azzarelloa kresbou ji ještě víc ztemnil démonický Eduardo Risso. Nelítostná sága plná morálně nejednoznačných hrdinů a rozhodnutí je dnes považována za nejlepšího komiksového zástupce svého žánru, a získala Eisner i Harvey Award - a to hned několik let za sebou.

Světem chodí muž s kufříkem. V tom kufříku je pistole, sto nábojů... a fotka člověka, který vám zničil život. Na vás je jen stisknout spoušť. Nemusíte se bát následků, s touhle zbraní máte zaručenou beztrestnou vraždu. Jenže ne všechno je tak jednoduché, jak se zdá, a za každým dobrým skutkem se skrývají temné motivy...

BBart, překlad Petr Zenkl, 128 str., 314 Kč 

James Meek: Sibiřské drama

Děj románu se odehrává v roce 1919 na konci občanské války v Rusku. V zapadlém městečku Jazyk na Sibiři žije křesťanská sekta kastrátů v čele s vůdcem Balašovem a uvízlá jednotka českých legionářů pod velením kapitána Matuly. Vykastrovaní křesťané věří, že všechny hříchy pramení z chtíče. Češi, kteří s nimi musejí sdílet nehostinné místo, se sem probili až z evropské fronty - kde zprvu bojovali za rakousko-uherskou monarchii, pak už jen o přežití.

Všichni se připravují na útok bolševiků podél Transsibiřské železnice a tehdy do městečka zavítá Samarin, který o sobě tvrdí, že byl vězněn v sibořském pracovním lágru a že odtud prchal se spoluvězněm, který ho chtěl v pustině zabít a následně sníst. Krásná mladá Anna Petrovna, válečná vdova po husarovi, nezůstane vůči nově příchozímu lhostejná. Postupně vychází najevo Samarinova mnohem temnější povaha barbarského puritána, který je odhodlán zničit vše, co brání budoucím generacím ve štěstí...

Jota,  384 str., 298 Kč

Mike Carey: Lucifer - Ďábel vchází do dveří

Lucifer je nejznámější vedlejší postava z cenami ověnčené komiksové série Neila Gaimana Sandman. 

Na počátku byl Lucifer - Světlonoš svržen z nebe, aby vládl peklu. Jenže pak na tento úřad rezignoval a opustil své království, aby se mohl usadit ve městě smrtelníků zvaném Los Angeles. Teď užívá poklidný důchod jako majitel exkluzivního hudebního baru Lux v L. A. Ale mise, kterou ho chce pověřit sám Stvořitel, to všechno může změnit. Pokud Lucifer bude souhlasit s tím, že udělá za nebe špinavou práci, může si stanovit vlastní cenu. Jenže ta práce i cena se ukáží být něčím víc. Velká příležitost je spojena s velkou hrozbou a Luciferovi je jasné, že nalezení cesty skrz toto bludiště bude vyžadovat nejvyšší oběť. Což pro ďábla znamená jediné: vybrat někoho, kdo ji za něj podstoupí.

Netopejr s Crew, překlad Štěpán Kopřiva, 160 str., 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám