Hlavní obsah

Suicidal Tendencies vystoupí v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Legendární představitelé crossoveru, losangeleská skupina Suicidal Tendencies, se po čtyřech letech vrací do Prahy. Soubor vystoupí ve středu v klubu Retro Music Hall. Skupina ohlásila, že letos vydá nové album. Před tím se sehrává na turné po Evropě.

Článek

Kapela se dala dohromady na počátku osmdesátých let a jako jedna z prvních punkových skupin začala svou tvorbu obohacovat o prvky metalu. Pravověrným punkerům to vadilo, ale její úderné písně si rychle získaly obdivovatele ve skateboardové komunitě. Jejich debut se stal v roce 1983 nejprodávanější hardcorovou deskou vydanou nezávislou firmou a klip k písni Institutionalized bylo vůbec prvním hardcorové video vysílané na MTV. 

Vrchol slávy zažila skupina na počátku 90. let, kdy hrála na společných turné s Metallikou. V roce 1994 se v Praze na čas rozešla a její členové se věnovali sólovým drahám.

Koncem 90. let se dala kapela opět dohromady. Z původních členů v ní zůstal jen zpěvák Cyco Mike Muir. Od té doby je jeho partnerem kytarista Mike Clark.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám