Hlavní obsah

Nová CD - Aneta Langerová, Maroon 5 i Ozzy Osbourne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se na hudebním poli urodilo několik hodně zajímavých a dlouho očekávaných desek. K nim nesporně patří druhá deska Anety Langerové Dotyk stejně jako druhá tuzemská novinka Přítel člověka od Trabandu. I zahraniční jména mluví sama za sebe: Maroon 5, Ozzy Osbourne nebo popoví Erasure

Článek

Aneta Langerová: Dotyk

Aneta Langerová si se svým druhým albem dala na čas. Netrpělivě očekávané album Dotyk přichází až tři roky po debutu Spousta andělů a přináší deset původních skladeb. Autorkou většiny repertoáru je sama zpěvačka, spoluautory se u několika nahrávek stali Michal Hrůza, a.m. almela, Lukáš Klofec a Robert Nebřenský. Producentem alba se stal Jan P. Muchow, o finální mix nahrávky se postaral Dušan Neuwerth. Album přichází na trh ve dvou verzích, standardní verze bude obsahovat samotné album, bonusová edice pak navíc obsahuje DVD s dokumentem. [recenze zde

Sony BMG  

Maroon 5: It Won't Be Soon Before Long

Držitelé ceny Grammy z roku 2005 za objev roku Maroon 5 vydávají dlouho očekávaného následníka Songs About Jane. Novému albu předcházel singl Makes Me Wonder. Deska je podle sdělení kytaristy Jamese Valentina mnohem tanečnější. "Nové skladby budou čerpat z odkazu takových ikon 80. let, jako jsou Prince, Michael Jackson nebo Talking Heads," uvedla kapela na svém webu.

Universal Music 

Ozzy Osbourne: Black Rain

Na šest let očekávaném studiovém albu nestora rocku Ozzy Osbourna Black Rain najdeme deset novinek. Celé album produkoval Ozzy s Kevinem Churkoem a nahrál jej s kapelou, kterou tvoří Zakk Wylde (kytara), Mike Bordin (bicí) a Blasko (baskytara). Jako první singl byla vybraná skladba I Don't Wanna Stop, jejíž název možná mluví za Ozzyho.

Sony BMG 

Traband: Přítel člověka

Skupina Traband vydává nové již šesté CD s názvem Přítel člověka. Čtrnáct nových písní posluchačům představí Traband v nové, střídmější a tišší podobě, s dominantním zvukem šlapacího harmonia, trubky a bicích.Traband model 2007 již není žádné ryčné dechno, ale chytré písně s chytlavými popěvky a výbornými texty. Na CD se objeví i videoklip k písni Partyzán, který natáčí a režíruje bělehradský animátor a výtvarník Miloš Tomić.

Indies 

Erasure: Light At The End Of The World

Album Light At The End Of The World dokončili Erasure, neboli Andy Bell a Vince Clark, v lednu. Točilo se ve Vincově vlastním studiu na východním pobřeží Spojených států. Pod vlivem zdejší přírody, lesů i oceánu vznikalo jedno z nejmodernějších alb jejich kariéry.  Produkci vzal do rukou Gareth Jones, který s Erasure spolupracuje už od roku 1989. V hudbě použilo duo tradiční ´Erasure postupy´ se syntezátory a s high-tech komponenty.

Emi/Virgin 

Reklama

Související témata:

Související články

Křehká Aneta se stále hledá

Svědomitá Aneta Langerová si nechala na druhou desku dostatek času. Nedala se natlačit do jednoduchého estrádního vzorce jako ostatní teenageři ze Superstar...

Výběr článků

Načítám