Hlavní obsah

Trainspotting 2? Už je na cestě!

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský režisér Danny Boyle představoval v úterý v Berlíně nový sci-fi thriller Sunshine a mimo jiné prozradil, že pokračování slavného Trainspottingu je na spadnutí.

Článek

"Chceme stejné herce. Problém je, že všichni vypadají tak dobře - jako po kúře v Baden-Badenu," vtipkoval režisér. V pokračování by chtěl ukázat, jak se vyvinuly postavy z Trainspottingu, když se z nich stali čtyřicátníci. Přesné datum, kdy by se film měl objevit v kinech, však neuvedl.

Hlavní roli v prvním Trainspottingu hrál Ewan McGregor a to z něj udělalo světovou hvězdu. Britské drama podle románu Irwina Welshe kritizovalo konzumní svět z pohledu mladého narkomana Rentona a jeho přátel, jejichž jedinou starostí je sehnat si svou dávku. Jediný možný únik z nelítostné reality vidí v revoltě, realita je ale "semele".

Kultovní postavení si Trainspotting vydobyl i díky soundtracku. Na něm nalezneme taková jména jako Iggy Pop, Primal Scream, Blur, Lou Reed či Underworld.

Reklama

Výběr článků

Načítám