Hlavní obsah

Hudební Havěť všelijaká

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhé pokračování kompilace písniček nejen pro děti nazvané Havěť všelijaká vyšlo u společnosti Indies MG Records. Až na výjimky jsou to skladby o zvířatech, které dosud nikde nevyšly.

Článek

"Snažíme se nasbírat písničky, které považujeme za zajímavé. Jak se zdá, je to životaschopné, protože druhé album jsme vydali čtrnáct měsíců po prvním," řekl Právu Vít Sázavský, spolu s Jiřím Sedláčkem a Zdeňkem Vřešťálem duchovní otec projektu.

Na kolekci jsou nahrávky Petra Jandy, Ivy Frühlingové a bratří Orffů, Jany Koubkové, Spirituál kvintetu, Petra Skoumala, Radůzy, Jiřího Dědečka, Jiřího Lábuse, Ivana Mládka, Radka Pastrňáka a dalších. "Ve skladbě Krokodýl vegetarián se spojilo smyčcové kvarteto Eve Quartet se zpěvákem Richardem Tesaříkem z Yo Yo Bandu. Tu písničku vystřihl tak skvostně, že když jsem při nahrávání ve studiu zavřel oči, měl jsem dojem, že toho krokodýla vidím," říká Sázavský.

Na obou pokračování projektu je přes padesát písniček. Výtěžek z prodeje prvního alba podpořil kampaň na záchranu nosorožců ve volné přírodě. Výtěžek druhé desky půjde na konto Klubu nemocných cystickou fibrózou.

Reklama

Výběr článků

Načítám