Hlavní obsah

Nová DVD - Volver, Stormbreaker i Zaklínač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází na DVD drama Pedra Almodóvara Volver, polská fantasy Zaklínač nebo akční komedie určená spíše mladší generaci Stormbreaker.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Volver

Nový film Pedra Almodóvara se odehrává v současném Madridu, v němž existuje spousta živých čtvrtí, kde přistěhovalci z různých španělských provincií sdílejí své sny, životy a osudy s celou řadou dalších etnických skupin. Film Volver vypráví příběh žen ze tří různých generací, které v tomto prostředí díky své dobrosrdečnosti, odvaze a nezměrné vitalitě přežívají všechny nástrahy života - občas dokonce i samotnou smrt.

Jsou jimi Raimunda, která je vdaná za nezaměstnaného dělníka a má dospívající dceru, její sestra Sole, která se živí jako kadeřnice, a jejich matka, která i se svým manželem uhořela. Duch matky se zjeví nejprve její sestře a poté Sole - přestože těmi, s kým má nevyřízené záležitosti, jsou Raimunda a její sousedka Agustina. Tak začíná příběh, který je stejně složitý jako jednoduchý a stejně dojemný jako krutý. Příběh, který ovlivní všechny ženy v rodině Raimundy i jejich nejbližší okolí.

Volver, Španělsko 2006, 120 min., režie: Pedro Almodóvar, hrají: Penélope Cruzová, Carmen Mauraová, Lola Duenasová, Blanca Portillová, Yohana Cobová...

Zaklínač

Podle cyklu povídek polského spisovatele Andrzeje Sapkowského vznikl celovečerní snímek Zaklínač, a také stejnojmenný dobrodružný fantasy seriál, který natočil režisér Marek Brodzki.

Podivný, temný a tajuplný středověký svět a hranice země "lidu staré krve" - skřítků, trpaslíků, elfů a divoženek. Hraniční území je místem nekonečných bojů i rodištěm různých netvorů. Lidé, kteří proti nim neúnavně bojují již stovky let, vytvořili speciální řád "vlčích bojovníků", známých i pod jménem Zaklínač.

Jedním z nich je Geralt, Bílý vlk, jenž představuje výsledek genetických mutací. Geralt je odborníkem na všechny druhy zbraní, ovládá i základy magie a je schopen bojovat s jakýmkoli protivníkem. Smyslem jeho života je zabít všechny nestvůry, které sužují lidi. Geralt však není jen pouhým "strojem na zabíjení", ve kterém nezbyla ani trocha lidskosti, bestií vytrénovanou k tomu, aby zabíjela jiná monstra. Je to skutečný člověk z masa a krve, který za zmutování svého těla zaplatil obrovskou daň. Přestože se k němu většina lidí chová jako k bezcitnému mutantovi, Geralt usiluje o uznání své vlastní lidskosti tím, že bojuje proti všem bestiím - včetně těch s lidskou tváří.

Wiedzmin,  Polsko 2001, 130 min., režie: Marek Brodzki, hrají: Michal Zebrowski, Olaf Lubaszenko, Zbigniew Zamachowski, Agnieszka Sitek, Andrzej Chyra, Anna Dymna, Daniel Olbrychski, Ryszard Kotas...

Stormbreaker

Akční komedie byla natočena podle prvního dílu populární knižní série Anthonyho Horowitze, který je zároveň autorem scénáře filmu.

Po letecké katastrofě, při které zahynou oba jeho rodiče, je čtrnáctiletý Alex Rider vychováván strýcem Ianem. Když ten za záhadných okolností zemře, ukáže se, že vedl dvojí život. Na jedné straně spořádaný bankovní úředník, a na straně druhé špión MI6. Alex je osloven speciální jednotkou MI6, aby za strýce dokončil nebezpečný úkol. Jeho posláním je předstírat počítačového maniaka, který by zjistil, co přesně je a k čemu bude sloužit počítačová herní konzole Stormbreaker...

USA / Velká Británie / Německo, 2006, 93 min., , režie: Geoffrey Sax, hrají: Alex Pettyfer, Ewan McGregor, Mickey Rourke, Bill Nighy, Sophie Okonedová, Alicia Silverstoneová, Missi Pyle, Sarah Bolgerová, Damian Lewis, Robbie Coltrane, Stephen Fry, Andy Serkis... 

Voodoo: Umění ďábla

Voodoo je označováno jako kult nebo náboženství s prvky magie, které vzniklo v Africe. Nyní je masově rozšířeno na Haiti, kde každý třetí člověk vyznává kult voodoo. A problematika voodoo se  poněkud netypicky objevuje i v thajském hororu.

Byl zavražděn muž a celá jeho rodina. Policie podezřívá jeho bývalou milenku, ale nemůže najít žádné důkazy, které by tuto domněnku potvrdily. Když mladý reportér následuje svůj instinkt, zjistí, že vražednou zbraní nebyl ani nůž ani pistole, ale mnohem mocnější nástroj- voodoo...

 Khon Len Khong, Thajsko 2004, 96 min., režie: Tanit Jitnukul, hrají: Arisa Willsová, Supakson Chaimongkol...

Agent 117

Francouzská komedie si dělá legraci ze špionážních filmů. Je to něco mezi Bondem a Austinem Powersem.

Info o filmu: Speciální agent 117 (jedna jedna sedm) je poslán do Egypta splnit celou řadu úkolů pro francouzskou tajnou službu. Jeho první povinností je vyšetřit vraždu svého kamaráda, špiona v Káhiře. Další mise ho zavede k Suezskému průplavu, nad kterým má převzít kontrolu a posledním neméně důležitým posláním je zajistit mír na Středním východě. Agent 117 je tím pravým pro tyto úkoly. Nemá sice ponětí o tom co dělá, ale vždycky má štěstí a dostane to co chce.

OSS 117, Francie 2006, 118 min., režie: Michel Hazanavicius, hrají: Jean Dujardin, Berenice Bejová...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám