Hlavní obsah

Prima má kvůli odsouzenému Kohoutovi zaplatit 200 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Televize Prima dostala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) pokutu 200 000 korun. Pykat má za jeden díl pořadu Nikdo není dokonalý, kam byl pozván odsouzený Lukáš Kohout. Ten se "proslavil" jako falešný asistent poslanců. Podle Rady z něj moderátor Jiří Krampol dělal v pořadu hrdinu a tím mohl narušit mravní vývoj mládeže.

Článek

Díl se vysílal loni 3. července. Kohout byl přitom už v dubnu odsouzen za to, že na útraty Sněmovny procestoval asi půl miliónu korun. Dostal podmíněný trest na dva roky a čtyři měsíce.

"Kohouta v pořadu představovali téměř jako hrdinu. A když je podvodník prezentován jako hrdina, může to děti ovlivnit," řekl předseda rady Václav Žák. Rada zároveň upozornila Primu, že porušila zákon tím, že v pořadu byla prezentována Kohoutova kniha popisující jeho výlety za státní peníze. To rada ohodnotila jako skrytou reklamu.

Prima se k pokutě vyjádří až ve chvíli, kdy bude mít zdůvodnění pokuty v ruce. "Jedná se přece o zábavný pořad," řekla ale mluvčí televize Jana Malíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám