Hlavní obsah

Kanibal Hannibal se vrací počtvrté

Právo, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový snímek, hororové drama Hannibal: Zrození, které se natáčelo také v Praze a jednu z hlavních rolí v něm hraje český herec Marek Vašut, vstupuje ve čtvrtek do českých kin. Na úterní slavnostní premiéru ho do české metropole přijeli představit režisér Peter Webber a francouzský herec Gaspard Ulliel. Ten ztvárnil postavu mladého Hannibala, z nějž se později stal doktor Lecter v thrilleru Mlčení jehňátek.

Článek

Již čtvrtý film o kanibalském psychiatrovi vypráví příběh o zrození monstra, které diváci dobře znají v podání Anthonyho Hopkinse. Vrací se do doby 2. světové války v Litvě, kde se Hannibal stal jako malý chlapec svědkem smrti rodičů a sestry. Část života pak stráví v sovětském sirotčinci, ale podaří se mu uniknout do Paříže.

Režisér nešetřil chválou na Prahu, která ve filmu supluje právě Paříž: "Strávil jsem tady šest báječných měsíců. Byla to pro mě úžasná filmařská zkušenost se skvělým štábem."

"Rozdíl skoro nepoznáte. Cítím se tu jako doma," doplnil představitel hlavní postavy a dodal, že nabídkou role byl velmi překvapen. "Byl jsem pod velkým tlakem, protože jsem měl navázat na práci Anthonyho Hopkinse," řekl Ulliel, kterému prý k uchopení role pomohl rukou psaný popis postavy přímo od autora literární předlohy Thomase Harrise.

I Marek Vašut si natáčení pochvaloval. "Webber je skvělý režisér, práce s ním byla velmi dobrá," řekl a zavtipkoval, že ho jen mrzí, že nemohl s krásnou čínskou herečkou Gong Li, která jeho postavu nakonec zabije, natočit milostnou scénu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám