Hlavní obsah

Nová DVD - Černá Dahlia, Miami Vice i Iluzionista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází v premiéře na DVD nový film Briana De Palmy Černá Dahlia, krimi Miami Vice a tajemný příběh Iluzionista.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Černá Dahlia

Drama Černá  Dahlia natočil režisér Brian De Palma podle románu Jamese Ellroye (L.A. Přísně tajné, Bulvární Amerika). Při jeho psaní se nechal inspirovat skutečným, dosud nevyřešeným případem vraždy, která koncem 40. let minulého stolení šokovala svou brutalitou hollywoodskou smetánku.

Mladá a krásná Elizabeth Shortová Černá Dahlia přišla do Hollywoodu, aby se stala slavnou herečkou. Nebyl to však její herecký talent, který ji přinesl slávu, ale její brutální vražda. Detektivové Lee Blanchard a Bucky Bleichert jsou nalezením se stávají posedlými nalezením vraha...

The Black Dahlia, USA 2006, 116 min., režie: Brian De Palma, hrají: Josh Hartnett, Scarlett Johanssonová, Aaron Eckhart, Hilary Swankoví, Mia Kirshnerová...

Miami Vice

Krimi film Miami Vice vznikl na motivy slavného stejnojmenného amerického seriálu z 80. let minulého století.

Ricardo Tubbs je nebezpečně chytrý polda. Společně s partnerkou Trudy se mu podařilo vniknout do komunity pašeráků drog, kteří svým zbožím zásobují jižní Floridu, s cílem odhalit grázly zodpovědné za tři odporné vraždy. Sonny Crockett, Ricardův kolega, využívá své bezedné charisma k nepřetržitému flirtování, dokud si během spolupráce s výše zmíněnou skupinou pašeráků nezadá s manželkou jejich šéfa.

Nejlepší práce v utajení je ta, při které můžete na plné pecky zesílit rádio a zintenzivnit vlastní život. Náročný případ ale dotlačí Crocketta a Tubbse až na hranici, která stírá rozdíly mezi zločincem pravým a falešným. Obzvlášť když se zamilujete do vyvolené nejnebezpečnějšího člověka pod miamským sluncem (Crockettův případ), nebo když kdosi zaútočí na vaše nejbližší (Tubbsův případ).

Miami Vice, USA 2006, 131 min., režie: Michael Mann, hrají: Colin Farrell, Jamie Foxx, Li Gong, Luis Tosar, Eddie Marsan...

Iluzionista

Tajemný příběh Iluzionista, který skvěle kombinuje romanci, politiku a magii, napsal a zrežíroval Neil Burger.

Nadaný iluzionista Eisenheim ohromuje čím dál více vídeňské publikum. O jeho výjimečnosti se dozvídá také korunní princ Leopold. Krutý následník trůnu se rozhodne navštívit Eisenheimovo vystoupení se svou krásnou snoubenkou Sofií von Teschen. Ta si brzy uvědomuje, že zná mága z dětství. Téměř zapomenutý vztah znovu ožívá. Tajní milenci se rozhodnou dostát svému slibu z mládí a uprchnout spolu. Následujícího dne je však Sofie nalezena mrtvá. Zdrcený Eisenheim nedbá vyšetřujícího inspektora Uhla  a bere spravedlnost do svých rukou. Musí dokázat Leopoldovu vinu na Sofiině smrti dříve, než bude sám zničen. Nikdo netuší, že se tajemný mág teprve chystá předvést největší iluzi své kariéry.

Na vzniku filmu se z velké části podílela Česká republika. Iluzionista byl natáčen v Praze, Táboře a Českém Krumlově.

The Illusionist, Česká republika / USA 2006, 110 min., režie: Neil Burger, hrají: Edward Norton, Jassica Bielová, Rufus Sewell, Paul Giamatti...

3-iron

Film 3-iron je křehkým příběhem o jednom výstředním milostném vztahu, který získal mimo jiné i ocenění na MFF Benátky 2004, včetně ceny za režii.

Tae-suk se potuluje na své motorce, chodí od domu k domu, ve dveřích nechává reklamní letáky a vloupává se do těch bytů, kde si letáky nikdo nevyzvedne. Předpokládá totiž, že majitelé jsou na cestách, a tak v těchto prázdných obydlích přechodně pobývá, dokud se jejich vlastníci nevrátí.

Jednou se však vloupe do luxusního domu, kde se stane svědkem pokusu tyranského manžela o znásilnění své ženy Sun-hwa. Tae-suk do muže odpálí několik míčků golfovou holí 3-iron, popadne Sun-hwa a společně odjedou. Od této chvíle vcházejí do prázdných domů společně. Tae-suk v každém bytě, do kterého se nastěhují, vaří, uklízí, dělá drobné opravy a Sun-hwa poprvé v životě zažívá skutečný pocit domova.

Bin-Jip, Jižní Korea 2004, 90 min., české titulky, režie: KIM Ki-duk, hrají: Jae Hee, Lee Seung-yeon, Jeong-ho Choi, Jae-yong Jang...

Miláček

Režisér filmu, známý herec Kevin Bacon, obsadil role matky posedlé svým synem svou manželku Kyru Sedgwickovou, kterou čeští diváci znají ze seriálu Closer.

Kdyby příliš mnoho lásky byl zločin, panovačné matce Emily by byl udělen doživotní trest ve vězení. Její rodiče se milovali, ale jejich dcera jim byla lhostejná. Nyní, jako dospělá žena, je Emily posedlá tím mít vlastní dítě a udělá pro to vše. Když se jí narodí syn Paul, vytvoří pro něj idylické prostředí a snaží se jej kompletně odtrhnout od okolního světa.

Loverboy, USA 2004, 83 min., režie: Kevin Bacon, hrají: Kyra Sedgwicková, Kevin Bacon, Matt Dillon, Oliver Platt, Campbell Scottová, Marisa Tomeiová, Sandra Bullocková, Melissa Erricová, Spencer Treat Clark, Blair Brown

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám