Hlavní obsah

Nové knihy - Vladimír Nabokov, Ann Grangerová i Frank Herbert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě vychází faktografická kniha Vánoce ve Washingtonu popisující setkání Churchilla a Roosevelta na přelomu roku 1941. Dále můžete rozšířit svoji knihovnu o slavný román Vladimíra Nabokova Lolita, klasickou anglickou detektivku Ann Grangerové Čas pro vraždu či třetí pokračování ságy Franka Herberta Děti Duny.

Článek

David J. Bercusson, Holger H. Herwig: Vánoce ve Washingtonu

Vánoce ve Washingtonu jsou fascinujícím dílem, jež zkoumá do hloubky jedno z nejdůležitějších období moderních dějin. Popisují několik týdnů mezi prosincem 1941 a lednem 1942, kdy se Churchill a Roosevelt - oba zdánlivě v defenzívě po ústupu z Dunkirku a bombardování Pearl Harboru - sešli v Bílém domě, aby položili základ velké válečné koalice, zatímco zmatená a posmutnělá Amerika slavila Vánoce.

Bercuson a Herwig mistrovsky popisují dramatické dny washingtonské konference přelomu let 1941-1942, které se dostalo krycího názvu ARCADIA. Použili přitom deníkových zápisů, poznámek pořízených během dlouhé série schůzek, dopisů i podrobných zpráv zachycujících den po dni a někdy hodinu po hodině tyto historické události.

BBart, překlad Radim Klekner, 384 str., váz., 249 Kč

Vladimír Nabokov: Lolita

Výstřední románová zpověď čtyřicátníka Humberta Humberta o jeho zničující erotické posedlosti kouzlem "nymfičky" Dolores Hazeové vzbudila krátce po svém vzniku bouři odporu i nemístná očekávání, aby pak zajistila svému autorovi celosvětový věhlas a postupně začala být chápána jako mistrovsky komponované mnohovrstevné pojednání na téma smyslnosti, lásky a hříchu, prosycené pro Nabokova typickou slovní virtuozitou, humorem i ironií.

Paseka, váz.,384 str., 299 Kč 

Ann Grangerová : Čas pro vraždu

Ann Grangerová je autorkou dvaceti detektivních a více než deseti historických, které byly přeloženy do mnoha jazyků. Kniha Čas pro vraždu je druhou knihou z její nejúspěšnější detektivní řady s Allanem Markabym a Meredith Mitchellovou.

Meredith Mitchellová se vrací do Cotswoldsu, kde se setkává se starým známým, vrchním inspektorem Alanem Markbym. Přijímá jeho pozvání na vánoční svátky a seznamuje se se svou sousedkou Harriet Needhamovou, s níž si hned padnou do oka. Avšak krátce nato se Harriet stane obětí osudové nehody. Mnozí jsou přesvědčeni, že se jedná o vraždu.

Motto, váz., 304 str., 209 Kč

Frank Herbert: Děti Duny

Třetí díl ságy nás zavádí do doby, kdy Paul Atreides, spasitel Duny, mizí v poušti. Za sebou zanechává Arrakis tak, jak si ji představoval - i nepředstavoval. V bezútěšné poušti se objevuje stále víc zeleně - ale také kněžské byrokracie, která se ohání jeho jménem.

Fremenský džihád se žene vesmírem jako krvavý požár. Paulova sestra Alia podléhá stále více zlým hlasům svého nitra, jeho matka Jessica se sice snaží svou dceru usměrnit, ale nakonec se musí uchýlit pod ochranu fremenů. Jedinou nadějí proti strašné budoucnosti, které se Paul pokusil zabránit svou obětí, jsou jeho děti, dvojčata Leto a Ghanima, děti nadané vizí a schopnostmi svého otce - a železnou vůlí. Protože vize si žádá ještě větší oběť - od jednoho z nich...

Také vychází pátý díl slavné ságy Kacíři Duny .

Baronet , překlad Veronika Volhejnová,  432 str., váz., 269 Kč 

Petr Horký Miroslav Náplava: Cuba Libre

Petr Horký a Miroslav Náplava se na Kubu vrátili už několikrát. Nyní se s vámi o svou cestovatelskou lásku podělí způsobem jim vlastním - s plným nasazením, s řadou příběhů tak neuvěřitelných, že je přináší jenom život, s postřehy, kterých si všimne jen zkušený cestovatel nebo zvědavý kluk.

Jejich zážitky jsou plné smyslných žen, Ernesta Hemingwaye, hospodských příhod, komunistických absurdit, animistického náboženství, hudby a hlavně desítek kubánských osudů pestrých tak jako celý "ostrov svobody". A to, že se téměř stejně jako o Kubě dozvíte v této knize i o vztazích mezi muži a ženami, vás v barevném, rozpustilém a nevázaném koktejlu "Cuba Libre" už ani nepřekvapí...

Jota, váz., 328 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám