Hlavní obsah

Pražský NoD ovládne hluk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Fenoménu hluku je věnován týdenní multižánrový festival Noise NoD v prostorách nad pražským klubem Roxy. Zahájen bude ve čtvrtek 1. ledna. Nabídne koncerty, instalace, videoprojekce i performance.

Článek

Kromě tuzemských účastníků, jako je Martin Janíček, který se věnuje zvukovým instalacím, Birds Build Nest Underground nebo Kunst-ruch-ter, se představí řada zahraničních hostů. Většinou se účastní mezinárodních projektů, jakou jsou íránsko-německo-australští Minute Hand nebo francouzsko-německá Madara doprovázená japonskou tanečnicí.

Každý den se uskuteční nejméně jedno živé vystoupení, přičemž od 5. února budou čtyři v jednom dni. Jako první se představí 1. února americká houslistka a performerka Beseppy, která spolupracuje s Ecstasy of St. Theresa, její sólové vystoupení ale bude mít mnohem hlukovější ráz. V neděli 4. února budou improvizovat dva představitelé laptopové scény -  Francouz Anton Sulak a Němec Ansgar Tappert, kteří se pohybují na hranici ambientu a industiálu.

V nabitém pondělku 5. února se představí dánský kytarista a nosiemaker Kenneth Hyttel působící v Berlíně, němečtí ambientně noiseoví NoisiV, kombinující elektroniku s akustickými nástroji, a Minute Hand věnující se improvizaci v audiovizi.

Vrcholem úterka bude Madara, kombinující japonský tanec butó s ambientní elektronikou  a videem.

V galerii bude také umístěno sedm instalací pracujících s ruchy a šumy v audiovizi i s prostorovým zvukem nebo sestavami monitorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám