Hlavní obsah

Nová DVD - Žena ve vodě i Zítra nehrajeme!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází v premiéře na DVD poslední film Roberta Altmana Zítra nehrajeme!, fantasy M. Night Shyamalana Žena ve vodě, nebo thriller Rituál.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Žena ve vodě

Fantasy Žena ve vodě režiséra M. Night Shyamalana vznikla z příběhů, které před spaním vyprávěl své dcerce.

Údržbář Cleveland Heep se straní lidí a tiše žije mezi vyhořelými žárovkami a pokaženými spotřebiči obytného komplexu Cove. Jednou však přijde noc, která navždy změní jeho život. Objeví tajemnou mladou ženu Story, která žije v přívodních šachtách pod bazénem obytného komplexu, kde se stejně jako on skrývá před zraky ostatních. Cleveland zjišťuje, že Story je vodní nymfa z pohádek na dobrou noc, které tajemná stvoření brání v tom, aby podnikla náročnou cestu z našeho světa do toho jejího.

Lady in the Water, USA 206, 110 min., režie: M. Night Shyamalan, hrají: Paul Giamatti, Bryce Dallas Howard, Bob Balaban, Jeffrey Wright, Sarita Choudhuryová...

Zítra nehrajeme!

Poslední snímek režiséra Roberta Altmana Zítra nehrajeme! nás zavede na jeviště divadla, kde se odehrává poslední den slavné rozhlasové show.

Ústřední dvojici zpívajících kovbojů Dustyho a Leftyho si bravurně vystřihli Woody Harrelson a John C. Reilly. V rolích sester Johnsonových, které zpívají svůj duet, uvidíme Meryl Streepovou a Lily Tomlinovou. Všichni účinkující se za ta léta velmi dobře znají, proto není nouze o slovní přestřelky a břitký humor. Jde totiž o jejich poslední společné vystoupení a proto všichni hrají a zpívají jako o život. 

 A Prairie Home Companion, USA 2006,  105 min., režie: Robert Altman, hrají: Meryl Streepová, Woody Harrelson, Tommy Lee Jones, Lindsay Lohanová, Lily Tomlinová...

Rituál

Hrdina thrilleru detektiv Edward Malus dostává druhou šanci poté, co se mu před lety nepodařilo při automobilové nehodě zachránit matku s dítětem. Jeho expřítelkyně Willow ho požádá o pomoc najít svou ztracenou dceru Rowan. Detektiv se vydává na malý ostrov v Pacifiku, kde Willow s Rowan žily v malé komunitě. Ta se řídí starými pohanskými zvyky a její členové popírají, že by zde Rowan někdy žila a pokud ano, tak je určitě mrtvá. Edward se zaplétá do sítě starodávných tradic a tajemství a čím víc se blíží k nalezení malé holčičky, tím víc se přibližuje k něčemu, o čem je zakázané mluvit... k rituálu. 

The Wicker Man, USA / Německo 2006, 103 min., režie: Neil LaBute, hrají: Nicolas Cage, Ellen Burstynová, Frances Conroyová, Molly Parkerová, Leelee Sobieski, Aaron Eckhart, James Franco...

Zbožňuju prachy!

Příběh čtyř kamarádek, jejichž spokojený život ztrácí rovnováhu, když na dveře zaklepou první problémy středního věku. Příběh je bolestně veselým obrazem života sociálně citlivé západní části Los Angeles.

 Friends with Money, USA, 2006, 88 min., režie: Nicole Holofcener, hrají: Jennifer Anistonová, Frances McDormandová, Catherine Keenerová, Joan Cusacková, Scott Caan, Ty Burrell, Greg Germann, Jason Isaacs, Kristin Minterová...

Upíři

Lucy Lawlessová se v nervy drásajícím strašidelném thrilleru představuje v roli vědkyně, která se zapletla do vyšetřování vraždy studenta, jehož tělo bylo tajemně zbaveno krve. S pomocí svého manžela odkrývá šokující tajemství: zabijáky jsou ve skutečnosti masožraví zmutovaní upíři. S přibývajícími mrtvými těly vzrůstá všeobecné napětí. Dokáží společně zastavit tuhle strašlivou nákazu dřív, než okřídlené přízraky zahubí úplně vše?

Vampire Bats, USA 2005, 85 min., režie: Eric Bross, hrají: Lucy Lawlessová, Dylan Neal, Liam Waite, Timothy Bottoms, Craig Ferguson, Brett Butler, Tony Plana, Jessica Stroupová, Mitch Braswell...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám