Hlavní obsah

Bestiář s Rodenem a Vašutem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

České miss Jana Doleželová a Kateřina Pospíšilová si zahrají po boku Karla Rodena a Marka Vašuta v novém filmu Bestiář. Režie se ujala Irena Pavlásková, jež se proslavila filmy Čas sluhů nebo Čas dluhů.

Článek

Režisérka Irena Pavlásková, která se v pondělí zúčastnila otevření ateliérového komplexu na Barrandově, se tam v úterý vrátila. Se zvukařem Jiřím Klenkou a střihačem Aloisem Fišárkem totiž ve zvukovém studiu a střižně dokončuje svůj snímek Bestiář, který vznikl na motivy bestselleru Báry Nesvadbové. Po letním natáčení v Praze se štáb přesunul do Itálie, kde vznikly úvodní dramatické scény vztahu hlavních hrdinů. Poslední klapka se ozvala v Londýně.

"Právě se točí postsynchrony, během nichž dá talentované slovenské herečce Danici Jurčové v hlavní ženské roli hlas česká herečka Jitka Ježková. Snímek uvede společnost Bioscop do kin 19. dubna příštího roku," řekla mluvčí projektu Sabina Budinská.

Pavlásková prý jako při každém svém filmu prožívala napětí, zda se jí podaří příběh, který už měla dávno "natočený" ve své hlavě, dostat na plátno. "Ale myslím, že se to povedlo nad očekávání dobře," uvedla. Spokojen je i kameraman František Antonín Brabec.

Pavlásková točí pátý film

Bestiář bude už pátým celovečerním hraným filmem Ireny Pavláskové. Předcházely mu snímky Čas sluhů, Corpus delicti, Nesmluvená setkání a Čas dluhů.

"S Karlem Rodenem to je můj čtvrtý film. Marek Vašut hrál už v mém absolventském filmu jednu komediální postavu, kterou si sám vymyslel. Mirek Etzler debutoval na plátně v Čase sluhů a Tomáš Matonoha hrál svoji první hlavní postavu v mém televizním příběhu Muž, kterého chtějí. S Kryštofem Hádkem a Danicou Jurčovou jsem však pracovala poprvé. Oba jsou ohromně talentovaní a byla to velká radost," podotkla režisérka k silnému hereckému obsazení Bestiáře.

Debutovat bude hlasatelka Kamila Moučková

Jde o příběh mladé dívky, která se po citovém zklamání rozhodne, že se chvíli bude chovat tak, jak se chovají k ženám někteří muži a bude brát vztahy spíše nezávazně. "Snaží se osvobodit se od své citové závislosti a vybírá si k tomu nepravé prostředky. Náruče cizích mužů se ukážou jako špatná cesta. Já osobně bych tak nevolila, ale hrdinku jsem si oblíbila a dokážu ji pochopit," řekla o své postavě Jurčová.

Herecký debut bude mít v tomto filmu legendární hlasatelka Kamila Moučková. V epizodních rolích se objeví i poslední české miss Jana Doleželová a Kateřina Pospíšilová.

Bestiář produkuje společnost Starlite Films Jaroslava Nietsche v koprodukci s Barrandovem, firmou RWE-Transgas a TV Nova. Rozpočet činí 32 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám