Hlavní obsah

Meda Mládková má stále zájem o Werichovu vilu

Právo, cg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sběratelka a mecenáška umění Meda Mládková má nadále zájem o pronájem tzv. Werichovy vily na Kampě. Potvrdila to u příležitosti zahájení výstavy v Muzeu Kampa věnované dosud neznámé tvorbě malířů a legionářů Františka Kupky a Otto Gutfreunda. "Stále je uložen milión dolarů (21,8 miliónu korun), který mám připravený na dlouhodobý pronájem vily," řekla Mládková.

Článek

Je si vědoma, že v přízemí není možné pořádat výstavy jako v Muzeu Kampa, ale ráda by tam vytvářela prostor pro diskuse s mladými lidmi podobné těm, jaké mezi sebou vedli Voskovec a Werich. O jejich bohatosti a konkrétnosti se přesvědčila při přípravě trojsvazkové Korespondence V+W, jejíž vydávání chystá Nadace Medy a Jana Mládkových společně s nakladatelstvím Akropolis.

Podle Jiřího Tomáše vyjde první, téměř třísetstránkový svazek s dopisy z let 1945-1962 v únoru 2007. "Objevem pro mě byla jejich vzdělanost," přiznala se Mládková, která poznala zvlášť Jiřího Voskovce během amerického exilu, a dodala: "Národ, který zapomene na své dějiny, přestane být národem."

Reklama

Výběr článků

Načítám