Hlavní obsah

Rekonstruované Rock café otevřou Levellers a Leatherface

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský klub Rock Café se v pátek otevírá po rekonstrukci, kdy se koncertní sál přestěhoval do druhého suterénu. V pátek v něm vystoupí legendární anglická skupina The Levellers, v sobotu pak další anglická kapela Leatherface. Původní sál v přízemí se promění v RockCabaret, který bude věnován divadlu, performancím a filmovým projekcím.

Článek

Anarchističtí Levellers, kteří vznikli v druhé polovině osmdesátých let, kombinují punkovou energii s folkem a irskými melodiemi. Na počátku devadesátých let prorazili se strhujícím energickým albem Levelling The Land, po kterém přišel rockový Zeitgeist. Mouth To Mouth zase nabídlo příklon k folku.

Skupina se na českých pódiích objevuje pravidelně, v létě vystoupila na festivalu v Kytlici. [celá zpráva] Pojí ji také těsné přátelství s Divokým Billem, s nímž absolvovala společné turné. [rozhovor]

Před Levellers vystoupí spřízněný Mr. Irish Bastard.

Sobota s Leatherface

O den později bude Rock Café patřit další anglické skupině, sunderlandským Leatherface, kterou koncem osmdesátých let založil a stále je vede Frankie Stubbs. Kapela vyšla z punk rocku, ale stejně tak ji inspirovala údernost Motörhead. Ve své tvorbě kombinuje tvrdost a údernost se silnými melancholickými melodiemi, jaké přinášeli Sugar.

Vazby na punk se však skupina nikdy nevzdala, její bubeník hrál s punkovými Red Alert. Do skupiny se také vrátil kytarista Dickie Hammond známý z punkových H.D.Q.

Před Leatherface vystoupí australští A Death In The Family.

Reklama

Související témata:

Související články

Levellers zářili v Kytlici

Třetí ročník Musicfestivalu v Kytlici nabídl v sobotu poprvé zahraniční hvězdy, v Anglie dorazili Levellers, kteří představili ve výborné formě. Vedle taháku...

Výběr článků

Načítám