Hlavní obsah

Ztracenou houbařku hledal manžel, policisté i vojáci

Právo, ch

Chvíle strachu o manželku, která se mu ztratila v lesích v okolí Opařan, zažil v úterý dopoledne senior z Prahy. Při hledání hub mu po nějaké době zmizela z dohledu a marně ji hledal. Na jeho volání se neozývala a svůj mobilní telefon zapomněl v její tašce, a tak jí nemohl zavolat.

Foto: František Kšajt, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Naštěstí po chvíli narazil na lesní dělníky, od nichž si půjčil mobil, ale ke svému zděšení zjistil, že si nepamatuje z hlavy číslo manželčina mobilu, a proto se snažil dovolat na svůj telefon, který měla žena v tašce. Bohužel bez úspěchu. O to více se začal o ni obávat, neboť má zdravotní problémy. Požádal proto o pomoc policii,“ popsal Právu úterní událost táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Dodal, že při pátrání, které okamžitě začalo, pomáhali policistům z Bechyně a Jistebnice i vojenští policisté a táborský psovod se služebním psem.

Než se pátraní ale rozběhlo naplno, podařilo se naštěstí hlídce bechyňských policistů díky znalosti terénu objevit seniorku zdravou. Pouze neslyšela manželův mobil, a tak policejní posily z táborského, ale i píseckého okresu mohly být odvolány ještě dříve, než do lesa dorazily.

Reklama

Výběr článků

Načítám