Hlavní obsah

Ztracenou dívku u Čerchova už hledají i specialisté povolaní z Alp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Skupina alpských specialistů se v úterý zapojila do hledání německé dívky Julie Sleegersové, která se v okolí nejvyššího vrcholu Českého lesa Čerchov u hranic s Německem ztratila v neděli odpoledne.

Policejní pátrání po osmileté dívceVideo: Policie ČR

 
Článek

„Pomáhají nám kolegové z Horního Bavorska, kteří jsou speciálně vyškoleni na operace v horách, takzvaná alpská skupina,“ sdělila německá policie.

Vyzvala také všechny dobrovolníky, kteří chtějí pomáhat s pátráním, aby na místo nejezdili. „Větší pohyb lidí pak mate pátrací psy. Máme tady dostatek vlastních sil,“ upozornili němečtí policisté.

Čeští policisté propátrávají terén i na koních.

Druhou noc venku. Osmiletá Julia ztracená u Čerchova se stále nenašla, pátrají po ní vrtulníky

Krimi

Osmiletá dívka se ztratila při rodinném výletě v okolí Čerchova a Malinové hory. Pátrání po ní začalo v neděli k večeru na české i bavorské straně hranice.

„Policisté v souvislosti s pátráním po pohřešované dívce žádají všechny občany, kteří se v neděli mezi 15. a 19. hodinou pohybovali na Čerchově a v jeho okolí, aby kontaktovali linku tísňového volání 158,” uvedla policie v úterý dopoledne.

Foto: Policie ČR

Dívka z Německa pohřešovaná na Domažlicku

Pátrací týmy se několikrát vystřídaly. V pondělí odpoledne všichni hasiči, policisté a další lidé zapojení do akce vytvořili zhruba 800 metrů dlouhou hustou rojnici a důkladně procházeli znovu území.

Matka dívky jim v terénu ukazovala, ve kterých místech se dítě ztratilo.

Foto: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám