Hlavní obsah

Znásilním vás a zabiju, hrozil ozbrojený muž na benzínce. Narazil na kriminalisty v civilu

– Jablonec nad Nisou
Novinky, kub

Až dvouleté vězení za výtržnost a vyhrožování hrozí 36letému muži, na kterého musela přivolat policii obsluha čerpací stanice v Jablonci nad Nisou. Cizinec měl navzdory vládním covidovým opatřením vejít do prodejny bez roušky, slovně napadat obsluhu a zranit muže. Na místo nakonec přijeli souhrou okolností kriminalisté v civilu, kteří agresora zpacifikovali. Incident zachytila bezpečnostní kamera.

Agresor narazil na policisty v civiluVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal v neděli krátce před 19. hodinou na čerpací stanici v Březové ulici v Jablonci nad Nisou. O případu ve středu informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Šestatřicetiletý cizinec, jehož národnost policie neupřesnila, se na benzínce objevil podle svědectví viditelně opilý. Ženy z obsluhy ho vyzvaly, aby z prodejny odešel, protože neměl nasazenou roušku.

Dívčí rvačka na benzínce ve Varech: Bily se baseballovou pálkou a tahaly za vlasy

Krimi

„Cizinec se ale rozhodl dělat problémy a domáhal se toho, aby mu zavolaly taxi. Mluvil na ně česky s východním akcentem. Když mu nevyhověly, začal jim vyhrožovat tím, že je znásilní a zabije,” popsala Baláková.

Pak vyšel ven, kde napadl mladého muže stojícího u zaparkovaného auta - křičel na něj, že 'blbě čumí', strčil do něj, plivl mu do tváře a ve finále mu uštědřil ránu vlastní hlavou, tzv. hlavičku.

„Mladík ho v sebeobraně složil na zem, ale jakmile ho pustil, cizinec v jeho napadání pokračoval. Kopal do něj a házel po něm kameny, kterými ho několikrát trefil do hlavy. Kromě toho mu hrozil, že ho zabije a vyvraždí mu celou rodinu. Odešel od něj až tehdy, když mu mladý muž pohrozil přivoláním policie,” uvedla mluvčí.

Slovensko se baví případem Češky, která uspokojovala lupiče při přepadení benzínky

Koktejl

Jak se krátce nato ukázalo, k uklidnění situace ještě zbývala poslední šarvátka. Agresor se k benzínce vrátil a zaujal pozornost dvou mužů, kteří tam mezitím přijeli. „O jeho předchozích incidentech nevěděli, nicméně jim bylo na první pohled jasné, že není zcela v pořádku,” uvedla mluvčí.

Zatímco muži nevěděli o předchozím dění, opilec neměl tušení, že přišel do rány kriminalistům v civilu, kteří tam přijeli po službě. Kurážný cizinec vyrazil rovnou za nimi a vulgárně na ně pokřikoval.

Mladý řidič vjel na Brněnsku na benzínku a vrazil do aut, čtyři zranění

Krimi

„Během pár vteřin už stál před nimi s bojovným výrazem a v tu chvíli si jeden z kriminalistů všiml, že drží v ruce útočný nůž. Varoval ihned kolegu a s namířenou služební zbraní po ústním prokázání své příslušnosti k policii ho vyzval, aby si lehl na zem,” řekla mluvčí. Cizinec ale nedbal výzev, načež ho druhý kriminalista pomocí chvatů srazil na zem, kde ho promptně odzbrojil. Mezitím ještě podezřelému vypadl z oblečení druhý nůž.

Policisté zadrženému naměřili 2,3 promile alkoholu. Případ řeší ve zkráceném řízení - po zadržení útočníkovi sdělili podezření z výtržnictví a nebezpečného vyhrožování, za což mu hrozí až dvouleté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám