Hlavní obsah

Zloději našli kartu a u ní PIN kód. Z bankomatů po Praze vybrali 180 tisíc

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie pátrá po třech mužích, které podezírá z vykradení auta na Smíchově a také zneužití platební karty. Podle vyšetřovatelů zloději sebrali z vozidla řadu věcí a peněženku s kartou, ke které ležel vedle na papírku PIN kód. Majiteli účtu z něj zmizelo v následujících hodinách zhruba 180 tisíc korun. Podezřelé muže zachytila bezpečnostní kamera.

Trojice podezřelá z krádeže v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Do vozidla značky Škoda se zloděj se dvěma kumpány vlámali loni 30. prosince na Arbesově náměstí na Smíchově. Podezřelé se zatím nepodařilo identifikovat, policie se proto obrátila na veřejnost s žádostí o případná svědectví a informace.

Nabouraný řidič pronásledoval Prahou viníka. Ten ujížděl kradeným autem

Krimi

„Kromě drobností odnesli i černou koženou peněženku s dvěma tisícovkami a firemní platební kartou. Bohužel objevili i papírek s PIN kódem, který byl schován mimo peněženku uvnitř vozidla,” informoval o případu mluvčí policie Jan Rybanský.

Foto: Policie ČR

Bezpečnostní kamera zachytila podezřelého muže při výběru peněz z bankomatu

Ukradenou kartu díky znalosti PIN kódu následně podle policie použil jeden z trojice podezřelých, které zachytila bezpečnostní kamera.

„Zatímco vybíral hotovost z různých bankomatů především na Praze 5, druzí dva pečlivě sledovali okolí, aby nebyl rušen. Tímto způsobem dokázali během několika hodin odčerpat z cizího účtu částku dosahující bezmála 180 000 korun,” upřesnil mluvčí.

Zloději řádící v Praze a okolí zakopali trezor na zahradě. Pro šéfa si přišla zásahovka

Krimi

Vyšetřovatelé shromáždili řadu záznamů z bezpečnostních kamer, zveřejněné video je z benzínky v Holešovicích. „Podezřelí učinili poslední transakci a zaplatili si jídlo,” uvedl Rybanský.

Foto: Policie ČR

Trojice podezřelá z vykradení auta

Policie případ vyšetřuje jako krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku.

Foto: Policie ČR

Jeden ze třech mužů podezřelých z vykradení auta na pražském Smíchově

„Pokud podezřelé poznáváte nebo víte, kde by se mohli nacházet, kontaktujte linku tísňového volání 158. V případě dopadení a odsouzení jim hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Předmětem prověřování je i skutečnost, jak se muži k odcizené kartě s kódem dostali,” dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám