Hlavní obsah

Zloděj vybílil radnici v Janovicích

Právo, pab
KLATOVY

Pořádné překvapení čekalo v úterý ráno zaměstnance Městského úřadu v Janovicích nad Úhlavou na Klatovsku. Když vešli vypáčenými dveřmi dovnitř radnice, našli tam všechno převrácené vzhůru nohama. V noci tam podle policie řádil zloděj, který ukradl všechno, co mělo nějakou cenu.

Foto: Pavel Duchoň

Výstava Štafířství a intarzie, klášter Plasy, konvent.

Článek

"Pachatel se dostal do objektu radnice stojící poblíž hlavní průjezdové komunikace městem násilím přes hlavní vchod. Stejným způsobem si poradil se zamčenými dveřmi u dalších kanceláří, kde raboval a bral věci, které se dají lehce zpeněžit," řekl policista, který má o vyšetřování přehled.

V jedné z kanceláří na zloděje přece jen čekala tučnější kořist. "Vypáčil trezor, kde bylo uloženo 28 tisíc korun. Pak ještě ukradl nějaké peníze z příručních pokladniček, digitální foťák a další drobnosti vše v hodnotě okolo 40 tisíc korun," upřesnil zdroj s tím, že žádné úřadní dokumenty nezmizely. "Šel vyloženě po penězích a cennostech," dodal policista.

Starosta se odvolává na policii

Vedení radnice nechtělo řádění zloděje komentovat. Starosta města Michal Linhart vzkázal po své sekretářce, že se k tomu nebude vyjadřovat. "Zatím je to v šetření policie," tlumočila starostovu reakci jedna z úřednic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám