Hlavní obsah

Zlíčský bomber dostal 10 let

– HRADEC KRÁLOVÉ
Právo, Jiří Bednář

Deset let ve věznici s ostrahou má strávit třiačtyřicetiletý Jaroslav Kugler z Jaroměře, který usiloval o život manžela své milenky. Na jeho jedoucím voze odpálil nálož, kterou předtím na podvozek připevnil. Svou přítelkyni navíc vydíral.

Foto: Jaroslav Winter

Na sobotní vystoupení houslistky Julie Svěcené a klavíristy Václava Máchy v martínkovickém kostele sv. Jiří a Martina dorazilo 366 posluchačů.

Článek

"Jednání obžalovaného směřovalo k tomu, aby podnikatele usmrtil, zřejmě proto, aby mohl pokračovat v mileneckém vztahu s jeho ženou," řekl předseda senátu královéhradeckého krajského soudu Petr Mráka.

Kugler se ale hájil tím, že se manžela snažil pouze postrašit a ne zabít. "Nikdy jsem nechtěl nikomu ublížit. Moc mě to mrzí, co jsem udělal," řekl dnes před soudem Kugler.

Přítelkyni anonymně vydíral

Podle obžaloby Kugler českoskalického podnikatele a svého dobrého známého poprvé ohrozil předloni na podzim. Nálož odpálil dálkově, když vůz oběti projížděl obcí Zlič u Náchoda. Řidič vyvázl bez zranění.

O zhruba půl roku později na podvozek auta umístil další výbušninu. Tentokrát však byla bomba včas objevena. Byla sice silnější, ale nebyla kvůli technickým problémům funkční.

Policie ho dopadla loni poté, co se telefonicky pokusil vydírat svou milenku. Anonymně po ní požadoval 50 tisíc korun, jinak prý zveřejní videokazetu, na které byla zachycena při intimnostech. Kugler tvrdil, že si nálože obstaral na inzerát od neznámého muže za 30 tisíc korun.

Dnes byl uznán vinným z pokusu vraždy, vydírání a nedovoleného ozbrojování. Rozsudek dosud není pravomocný, Kugler se proti verdiktu odvolal, státní zástupkyně Vladimíra Kološová se práva na odvolání vzdala.

Reklama

Výběr článků

Načítám