Hlavní obsah

Zhrzený důchodce neunesl rozchod, za pronásledování své lásky dostal podmínku

– Brno
Právo, Petr Kozelka

Senát Krajského soudu v Brně v čele s Libuší Gloserovou uložil 72letému Emilu Pigalovi trest 14 měsíců s odkladem na 20 měsíců za nebezpečné pronásledování své 60leté expartnerky. Muž rozchod psychicky nezvládl a svou lásku dlouhé měsíce neodbytně pronásledoval. Jeho řádění nakonec udělala přítrž policie a soud. Pigal také musí zaplatit své bývalé družce 21 tisíc korun odškodné.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Emil Pigal před soudem tvrdil, že je sám obětí.

Článek

Po rozchodu na jaře před třemi lety začalo pro ženu učiněné peklo neustálých pokusů o kontakt ze strany zhrzeného expartnera, slibů, výhrůžek a postupem času i fyzických útoků. Ve zprávách Pigal své lásce sliboval, že už bude nejhodnější na světě, když to nezabralo, tak vyhrožoval, že by mohlo dojít i na hrubé násilí. „Přece se nechceš dívat do hrobu svých dětí,“ zkoušel to po zlém Pigal.

Útoky vyvrcholily tím, že důchodce udeřil kovovou trubkou do skla auta, kde žena seděla se svým vnukem, pak po jejím autě ještě házel kameny. Pigalův obhájce před soudem tvrdil, že celá věc stojí úplně obráceně. „Klient jen splnil svou občanskou povinnost a podal na syna paní poškozené trestní oznámení pro podvod. Od té doby začaly kroky ze strany poškozené a jejích příbuzných vůči mému klientovi,“ argumentoval advokát.

Poslal spodní prádlo

„Já jsem z toho velice nešťastný a myslím, že je to akt velké msty. Některé ty skutky pokračují dodnes. Jsem sledován, napadán tak, že mi do zámku od dveří strkají párátka. Je to velmi smutné a já se cítím nevinen,“ hrál na city Pigal.

Advokát pronásledované ženy Pavel Holub ale upozornil na to, že policie Pigala už znovu stíhá za podobné jednání. „Klientka například přes zásilkovou službu dostala krabičku, ve které byly dámské kalhotky a podprsenka. V další krabičce přišly boxerky. Odesílatel byl sice začerněn fixem, ale podařilo se zjistit, že to byl pan Pigal. Je mi ho líto, nepochopím, že se v jeho věku nedokáže vyrovnat s rozchodem a vytváří takovou specifickou trestnou činnost,“ kroutil hlavou Holub.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám