Hlavní obsah

Zfetovaný motorkář ujížděl v Plzni rychlostí 140 km/h

Právo, Jiří Šolc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Řidič motorky (23) pod vlivem drog ujížděl plzeňským policistům městem rychlostí až 140 km/h, zastavila ho až namířená zbraň. Muž měl zákaz řízení, byl pod vlivem pervitinu a policisté u něj našli další krystalickou látku.

Foto: Policie ČR

Policie v Plzni pronásledovala motorkáře pod vlivem drog

Článek

K incidentu došlo v Plzni 17. ledna, policie o něm informovala v pátek. Policisté z plzeňské čtvrti Vinice dostali okolo desáté hodiny večer hlášení od jiné hlídky, že jim muž ujíždí po chodníku v ulici Na Chmelnicích směrem do centra Plzně.

Policisté na muže ale rychle narazili a začali ho pronásledovat a snažili se ho zastavit, muž však na výzvy nereagoval. Naopak přidal na rychlosti a městem projížděl rychlostí až 140 km/h, přitom svojí agresivní jízdou ohrožoval ostatní řidiče.

Soud potrestal honičku s policií pěti lety vězení. Řidič jel Brnem 110 km/h

Krimi

„V Bolevecké ulici vjel na parkoviště, přičemž zjistil, že parkoviště je částečně oploceno. Při otáčení dostal vlivem vysoké rychlosti na zledovatělém povrchu smyk a upadl na zem. Rychle ovšem nasedl zpátky na motorku a chtěl ujet po chodníku. Policisté pohotově zareagovali a motorkáři zablokovali cestu služebním vozidlem. Pod hrozbou namířenou služební zbraní ho omezili na osobní svobodě,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Řidič Vespy projížděl v Praze jednu červenou za druhou, naháněly ho tři hlídky

Krimi

Muž se na místě podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a orientačnímu testu na přítomnost omamných a návykových látek. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem, test na drogy ukázal policistům pozitivní výsledek na amfetamin a metamfetamin. Prohlídkou policisté u mladého muže našli ještě krystalickou látku, kterou zajistili a poslali na expertizu.

Hledaný řidič neznal na Brněnsku terén, na úprku před policií ho zastavilo bahno

Krimi

Následnou lustrací policisté zjistili, že má řidič zákaz řízení až do konce roku 2022. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám