Hlavní obsah

Zfetovaná žena v rizikovém těhotenství se potácela Brnem

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Neobvyklý případ zaznamenali ve čtvrtek brněnští strážníci. Před sedmou hodinou ráno je zburcoval telefonát na tísňovou linku, podle kterého se částí Žabovřesky bezcílně toulala mladá žena. Měla otvírat popelnice a opírat se o zaparkovaná auta. Hlídka pak na místě zjistila, že je v pokročilém stadiu těhotenství a pod vlivem drog.

Zfetovaná žena v rizikovém těhotenství se potácela BrnemVideo: MP Brno

 
Článek

„Nemohla vstát, neobratně se pohybovala a téměř nesrozumitelně mluvila. Strážníkům ovšem dokázala říct alespoň to, že je v sedmém měsíci rizikového těhotenství. Prochladlou nastávající matku zabalili do deky a přivolali jí záchrannou službu. Současně informovali také státní policisty. Ti ženě udělali drogový test ze slin, který prokázal přítomnost amfetaminu a metamfetaminu. Zdravotníci ženu převezli do nemocnice,“ konstatoval mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Jen před několika týdny řešili brněnští strážníci podobný případ. Tehdy jednačtyřicetiletá matka vyrazila do obchodního centra se svým dvouletým synem. Na cestu se ale posilnila alkoholem a chlapce ztratila.

„Žena nadýchala 3,57 promile. Když si uvědomila, že je chlapec pryč, nedokázala strážníkům jednoznačně odpovědět ani na otázku, co měl na sobě. Hlídka ho naštěstí našla v drogérii, kde stál s dudlíkem v puse u regálu s dětskými plínkami. Jeden balík plen držel v rukou. Pro dítě si nakonec musel přijít jeho otec, matka putovala v doprovodu strážníků na záchytku,“ dodal Ghanem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám