Hlavní obsah

Ženu škrtil a poté jí natáhl sáčky přes hlavu, hrozí mu doživotí

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Doživotní vězení hrozí za nemilosrdnou a brutální vraždu 56leté ženy Petru Černákovi z Mladoboleslavska. Muž (33) je obžalován z toho, že vloni v říjnu zavraždil kvůli penězům tetu své družky.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Petr Černák obžalovaný z vraždy u středočeského krajského soudu

Článek

Před soudem, který ve středu začal případ projednávat, se Černák k činu přiznal. „Šel jsem za ní, abych ji požádal o půjčení peněz. Řekla, že mi žádné nedá, hádali jsme se a uhodil jsem ji pěstí,“ vypovídal muž.

Po silném úderu pěstí žena upadla na zem, nehýbala se, přesto násilník pokračoval v útoku. Ženu škrtil, tělo pak odnesl do kůlny u chatky, která patřila zavražděné. V kůlně ještě pokračoval ve škrcení a nakonec oběti natáhl přes hlavu igelitové sáčky. „Vůbec se to nemělo stát. Nechtěl jsem, aby to takhle dopadlo,“ uvedl Černák, ale některé momenty z útoku ani jeho délku si prý nepamatuje.

Vražda se stala na konci loňského října a zřejmě byla vyvrcholením dlouhodobějších sporů a špatné sociální situace útočníka. Ten se svou těhotnou přítelkyní a dvěma dětmi neměl kde bydlet. Teta jeho přítelkyně jim půjčila chatku v Jizerním Vtelně u Mladé Boleslavi. Mladý pár se chtěl přestěhovat a sháněl pronájem bytu. Na to ale potřebovali peníze.

Obžalovaný podle státního zástupce Tomáše Milce jednal velmi surově. „Vystřídal několik způsobů útoku, jednal velmi brutálně. Navíc měl zištný motiv,“ uvedl státní zástupce. U soudu vypovídala i sestra zavražděné, podle níž už v minulosti zavražděná páru peníze půjčila. „Prý jim půjčila 27 tisíc,“ řekla před soudem žena.

Hlavní líčení pokračuje odpoledne dalším vyslýcháním svědků, ve čtvrtek by měli vypovídat soudní znalci a je možné, že už ve čtvrtek soudkyně Naděžda Bittnerová vynese rozsudek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám