Hlavní obsah

Žena v Olomouci házela kameny na auta i policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Jako smyslů zbavená si počínala ve středu večer v centru Olomouce 34letá žena. Házela kameny po autech a pak je vrhala i proti přivolaným policistům. Ke zranění naštěstí nedošlo. Právo o tom ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Policie ČR

Jeden z kamenů, které žena vrhala na auta i policisty.

Článek

„Ve středu jsme po 19. hodině přijali na linku 158 oznámení o ženě, která v ulicích centra Olomouce hází na zaparkovaná i projíždějící auta kameny,“ uvedla mluvčí s tím, že policisty, kteří na místo přijeli, přivítala žena s kamenem v ruce s výhružkou, ať se k ní nepřibližují, jinak jej použije proti nim.

„Nakonec nevydržela tlak situace a kámen po jednom z policistů hodila. Ten se mu vyhnul, ale další letící kámen trefil a poškodil čelní sklo služebního vozidla. Policisté agresorku za použití hmatů a chvatů zadrželi,“ konstatovala Vaňharová.

Fotbaloví fanoušci v Uherském Hradišti v přesile lynčovali policejní hlídku

Krimi

V současné době podle ní policisté mimo jiné zjišťují rozsah způsobených škod na automobilech. „Předběžně se jedná o více jak deset poškozených motorových vozidel,“ poznamenala mluvčí.

Zda byla zadržená žena pod vlivem alkoholu či drogy, není zřejmé. Podle Vaňharové „v této záležitosti (s policií) nespolupracovala.“ Pravděpodobně tedy odmítla jak dechovou zkoušku na alkohol, tak test na omamné látky.

Předmětem šetření je motiv jednání ženy. Policie se bude rovněž zabývat otázkou její příčetnosti. „Policisté zatím zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě. Další právní kvalifikace bude průběžně doplněna,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám